null Komárom-Esztergom megye – 35. számú vizsgálat – Juniorka Alapítvány Főző- tálalókonyha - Tata

Komárom-Esztergom megye – 35. számú vizsgálat – Juniorka Alapítvány Főző- tálalókonyha - Tata

Komárom-Esztergom megye – 35. számú vizsgálat – Juniorka Alapítvány Főző- tálalókonyha - Tata

35. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Juniorka Alapítvány Főző- és Tálalókonyha
(2890 Tata. Bacsó B. u. 66. 1. ép.

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Zöldbableves, Csirkemáj Marsall módra + Burgonyapüré, Paradicsomsaláta
 

Mintavétel ideje: 2017. október 19.

Mintavételi alap : 100 adag
 

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldbableves (1,5- 2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancspirosra színezett híg lében közel egyenletesre vágott sárga hüvelyű zöldbab, apró kockára vágott sárgarépa, fehérrépa, apró kockatészta, kevés zöldfűszer. Tetején viszonylag sok zsírcsepp.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldbab vegyes állományú, részben elpuhult, néhány szem kissé keményebb, nyers hatású, de nem szálkás. A zöldségek és a tészta kissé túlfőttek.
Illat: Zöldbabra jellemző. A fokhagyma illata dominál, nem teljesen harmonikus.
Íz: Ízében a zöldbab és a fokhagyma érződik. Kevésbé ízletes, fűszerszegény, kissé sótlan. Nem teljesen harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemáj Marsall módra + Burgonyapüré (4-5 dkg + 15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Világosra sült lisztbe forgatott csirkemáj darabok sült, húsos szalonnakockákkal díszítve. Tört bors szemcsék láthatók.

A burgonyapüré egyenletes halványsárga színű, jól áttört.

Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A máj puha, omlós, jól átsült. A szalonna nem ropogós.

A burgonyapüré sima, egynemű, laza, nem csomós, nem nyúlós.

Illat:

A máj jellegzetes, a szalonna kellemesen füstölt illatú, tiszta.

A burgonyapüré kellemes burgonya, margarin és tej illatú, harmonikus, tiszta.

Összhatásában kellemes, harmonikus.

Íz:

A máj jellegének megfelelő, tiszta, nem keserű. A szalonna kellemesen füstölt, kellően sós.

A burgonyapüré jellegzetesen margarinos, tejes, harmonikus.

Összhatásában harmonikus, ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomsaláta (6-9 dkg/adag)

Külső megjelenés: Közel egyenletes vastagságúra szeletelt paradicsom karikák, fél karikák, kevés nagyobb kockára vágott vöröshagyma darab. Alatta kevés, a paradicsom által engedett lé áll.
Állomány: A paradicsom zömében jellegzetesen puha, néhány kissé elpuhult, a vöröshagyma kockák ropogósak.
Illat: Kellemesen hagymás, ecetes illat.
Íz: Jellegzetesen paradicsomos, nem túl hagymás, nem túl savanyú.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Zölbableves
Zöldbab mirelit 0,4 kg
Sárgarépa mirelit 0,1 kg
Petrezselyemgyökér 0,5 kg
Petrezselyemzöld 0,1 kg
Karalábé mirelit 0,3 kg
Zeller mirelit 0,2 kg
Vöröshagyma 0,6 kg
Fokhagyma 0,02 kg
Liszt 0,04 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Só 0,1 kg
Bors 0,005 kg
Olaj 0,4 l
Tészta 1 kg

Csirkemáj Marsall módra
Csirkemáj 7 kg
Szalonna 1 kg
Olaj 0,5 l
Só 0,1 kg
Bors 0,005 kg
Liszt 0,5 kg

Burgonya 25 kg

Paradicsomsaláta
Paradicsom 7 kg
Ecet 0,5 l
Cukor 0,5 kg
Só 0,05 kg



 

 

 

 

 

 

 

 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >