Komárom-Esztergom megye - 25.számú vizsgálat-Általános Iskola -Ács
Komárom-Esztergom megye - 25.számú vizsgálat-Általános Iskola -Ács
25. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Általános Iskola (2941 Ács, Fő út 98.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.13. Napi adag: 204 adag/ebéd Főzőkonyha: Eurest Étteremüzemeltető Kft. (2500 Esztergom, ) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga, híg lében, közel azonos méretű, kiskockára vágott zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), cérnametélt tészta, zöldfűszer levél darabok és fekete fűszerszemcsék láthatók, húst nem tartalmaz. A zöldségeken néhol kisebb héjmaradvány és barnás elszíneződés található. A leves tetejét apró, halványsárga zsiradék cseppek borítják. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, tükrösen tiszta. A zöldségek túlfőttek, fás részt nem tartalmaznak. A tészta túlpuha, szájban elomló. |
Illat: |
Összetevőkre jellemző, zöldséges illat, kevésbé intenzív, kissé aromaszegény. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Gyengén fűszeres, a zöldségek és a főtt tészta íze domináns. A kissé gyenge ízhatású levesen ront az összetevők túlfőtt állaga. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Zöldséges burgonyás egytálétel pulyka (28 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától pirosra színezett, pörköltlével átitatott, nagy kockára vágott burgonya, kisebb-nagyobb brokkoli és karfiol rózsák, gombaszeletek, hagyma, zöldpaprika kockák és néhány húsdarab látható. A zöldség és a hús gondosan tisztított, de nagyon egyenetlenül aprított. Kevésbé tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A burgonya és a zöldségek puhák, a nagyobb brokkoli rózsák enyhén ropogósak, a gomba jellegzetesen rugalmas. A hús puha, omlós, nem száraz. |
Illat: |
A brokkoli illata domináns. Összetevőkre jellemző, intenzíven pörköltes, paprikás, zöldséges. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A pörköltes alapízt a zöldségek kiegészítik, a brokkoli intenzívebben érezhető. A pörkölt íz domináns, a zöldségek ízében is a paprikás, hagymás íz jelenik meg, újszerű, szokatlan ízhatást adva az ételnek. A burgonyához viszonyítva a hús kevés. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Húsleves Sertéscsont Levestészta Őrölt bors Vöröshagyma Gyökér kocka (mirelit) Karalábé (mirelit) Petrezselyemzöld (mirelit) Sárgarépa kocka (mirelit) Zeller kocka (mirelit) Burgonyás zöldségtál+Pulykahús Csirke felsőcomb filé Olaj Őrölt bors Fűszerpaprika Só Burgonya Lilahagyma Gombaszelet (mirelit) Brokkoli (mirelit) Karfiol (mirelit) Petrezselyemzöld (mirelit) Zeller kocka (mirelit) Natúr lecsó (mirelit)
|