null Komárom-Esztergom megye - 25.számú vizsgálat-Általános Iskola -Ács

Komárom-Esztergom megye - 25.számú vizsgálat-Általános Iskola -Ács

Komárom-Esztergom megye - 25.számú vizsgálat-Általános Iskola -Ács

25. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Általános Iskola (2941 Ács, Fő út 98.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Húsleves, Zöldséges burgonyás

egytálétel pulyka

 

Mintavétel ideje: 2016.09.13.

Napi adag: 204 adag/ebéd

Főzőkonyha: Eurest Étteremüzemeltető Kft.

(2500 Esztergom, )

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, híg lében, közel azonos méretű, kiskockára vágott zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), cérnametélt tészta, zöldfűszer levél darabok és fekete fűszerszemcsék láthatók, húst nem tartalmaz. A zöldségeken néhol kisebb héjmaradvány és barnás elszíneződés található. A leves tetejét apró, halványsárga zsiradék cseppek borítják.

Állomány:

A lé hígan folyó, tükrösen tiszta. A zöldségek túlfőttek, fás részt nem tartalmaznak. A tészta túlpuha, szájban elomló.

Illat:

Összetevőkre jellemző, zöldséges illat, kevésbé intenzív, kissé aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Gyengén fűszeres, a zöldségek és a főtt tészta íze domináns. A kissé gyenge ízhatású levesen ront az összetevők túlfőtt állaga. Tiszta, idegen íztől mentes.

Zöldséges burgonyás egytálétel pulyka (28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától pirosra színezett, pörköltlével átitatott, nagy kockára vágott burgonya, kisebb-nagyobb brokkoli és karfiol rózsák, gombaszeletek, hagyma, zöldpaprika kockák és néhány húsdarab látható. A zöldség és a hús gondosan tisztított, de nagyon egyenetlenül aprított. Kevésbé tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A burgonya és a zöldségek puhák, a nagyobb brokkoli rózsák enyhén ropogósak, a gomba jellegzetesen rugalmas. A hús puha, omlós, nem száraz.

Illat:

A brokkoli illata domináns. Összetevőkre jellemző, intenzíven pörköltes, paprikás, zöldséges. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A pörköltes alapízt a zöldségek kiegészítik, a brokkoli intenzívebben érezhető. A pörkölt íz domináns, a zöldségek ízében is a paprikás, hagymás íz jelenik meg, újszerű, szokatlan ízhatást adva az ételnek. A burgonyához viszonyítva a hús kevés. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Húsleves

Sertéscsont

Levestészta

Őrölt bors

Vöröshagyma

Gyökér kocka (mirelit)

Karalábé (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Sárgarépa kocka (mirelit)

Zeller kocka (mirelit)

Burgonyás zöldségtál+Pulykahús

Csirke felsőcomb filé

Olaj

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Burgonya

Lilahagyma

Gombaszelet (mirelit)

Brokkoli (mirelit)

Karfiol (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Zeller kocka (mirelit)

Natúr lecsó (mirelit)

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >