null Komárom-Esztergom megye - 24. számú vizsgálat - Római Katolikus Általános Iskola - Komárom

Komárom-Esztergom megye - 24. számú vizsgálat - Római Katolikus Általános Iskola -Komárom

Komárom-Esztergom megye - 24. számú vizsgálat - Római Katolikus Általános Iskola - Komárom

24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Római Katolikus Általános Iskola (2900 Komárom, Bajcsy Zs. út 15.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Vajgaluska leves, Lucskos káposzta,

Teljes kiőrlésű kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.10.06.

Napi adag: 104 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nyugatmagyar Vendéglátó Zrt.

(Győr, Bercsényi liget 24.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Vajgaluska leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Felületén apró zsiradék cseppekkel díszített, világossárgás lében karikára vágott narancssárga sárgarépa, fehér színű fél karikára vágott petrezselyemgyökér, piszkosfehér-opálos zellerkocka és egyenetlen méretű petrezselyemzöld látható arányos mennyiségben. 1x0.5 cm-es, egyenletes méretű tört fehér színű galuskák elvétve találhatóak a levesben.

Állomány:

Az alaplé vízszerűen folyó, áttetsző. A zöldségek jól megfőttek, némelyik túlfőtt. Néhány petrezselyemgyökér és zeller fás. A galuskák jól átfőttek, puhák, egyik-másik felülete ázott.

Illat:

A leves zöldséges illata enyhén érezhető. A galuska illata nem érezhető, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A leves zöldséglevesre jellemző ízű, kissé üres, jellegtelen. A só használat gyenge, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. A galuska íztelen. Minden idegen íztől mentes.

Lucskos káposzta (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától barnás narancsora színezett lében friss (édes) szeletelt, laskára vágott káposzta és hús látható. A káposztadarabok szürkésbarnásak. A hús egyenetlen méretű, 3x4 cm-től  0.5x0.7 cm-ig terjedő, nem megfelelően tisztított, némelyik mócsingos, zsíros. Színe jellegzetes barnás rózsaszínű. Tejföllel dúsított, a tetején a tejfölszemcsék az alján barna köménymagszemcsék és fekete borszemcsék láthatók. Viszonylag sok lét tartalmaz, aminek zsiradékcseppek vannak a tetején.

Állomány:

A hús és a káposzta jól átfőtt. Néhány húskocka mócsingos, zsíros. A leve folyékony, híg, kevésbé sűrű.

Illat:

Jellegzetes, káposztás, savanykás, enyhén érezhető a kömény illata. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, kissé jellegtelen, üres ízű a nem megfelelő sóhasználat miatt. Kevésbé fűszerezett. Minden idegen íztől mentes.

Teljes kiőrlésű kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

9x8x1 cm méretű félbe vágott szabályos alakú kenyérszelet. Héja barna, sima, az alsó héj összefüggő, átsült. Bélzete barnás-drappos színű, korpaszemcsék sötétebb barnán látszanak benne.

Állomány:

Egyenletesen lazított, rugalmas, csomómentes. Nem morzsalékos. Sok kisebb és néhány nagyobb légréteg látható benne.

Illat:

Harmonikus, intenzív, savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikusan savanykás, tiszta. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Vajgaluska leves

Csont vegyes

Margarin

Tojás

Liszt

Fokhagyma

Petrezselyemgyökér

Kelkáposzta

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller

Lucskos káposzta

Sertés comb

Olaj

Tej 1,5%

Tejföl 12%

Liszt

Fűszerpaprika

Egész kömény

Fejes káposzta

Vöröshagyma

Natúr lecsó

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >