Komárom-Esztergom megye - 24. számú vizsgálat - Római Katolikus Általános Iskola -Komárom
Komárom-Esztergom megye - 24. számú vizsgálat - Római Katolikus Általános Iskola - Komárom
24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Római Katolikus Általános Iskola (2900 Komárom, Bajcsy Zs. út 15.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.06. Napi adag: 104 adag/ebéd Főzőkonyha: Nyugatmagyar Vendéglátó Zrt. (Győr, Bercsényi liget 24.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Felületén apró zsiradék cseppekkel díszített, világossárgás lében karikára vágott narancssárga sárgarépa, fehér színű fél karikára vágott petrezselyemgyökér, piszkosfehér-opálos zellerkocka és egyenetlen méretű petrezselyemzöld látható arányos mennyiségben. 1x0.5 cm-es, egyenletes méretű tört fehér színű galuskák elvétve találhatóak a levesben. |
Állomány: |
Az alaplé vízszerűen folyó, áttetsző. A zöldségek jól megfőttek, némelyik túlfőtt. Néhány petrezselyemgyökér és zeller fás. A galuskák jól átfőttek, puhák, egyik-másik felülete ázott. |
Illat: |
A leves zöldséges illata enyhén érezhető. A galuska illata nem érezhető, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A leves zöldséglevesre jellemző ízű, kissé üres, jellegtelen. A só használat gyenge, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. A galuska íztelen. Minden idegen íztől mentes. |
Lucskos káposzta (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától barnás narancsora színezett lében friss (édes) szeletelt, laskára vágott káposzta és hús látható. A káposztadarabok szürkésbarnásak. A hús egyenetlen méretű, 3x4 cm-től 0.5x0.7 cm-ig terjedő, nem megfelelően tisztított, némelyik mócsingos, zsíros. Színe jellegzetes barnás rózsaszínű. Tejföllel dúsított, a tetején a tejfölszemcsék az alján barna köménymagszemcsék és fekete borszemcsék láthatók. Viszonylag sok lét tartalmaz, aminek zsiradékcseppek vannak a tetején. |
Állomány: |
A hús és a káposzta jól átfőtt. Néhány húskocka mócsingos, zsíros. A leve folyékony, híg, kevésbé sűrű. |
Illat: |
Jellegzetes, káposztás, savanykás, enyhén érezhető a kömény illata. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Savanykás, kissé jellegtelen, üres ízű a nem megfelelő sóhasználat miatt. Kevésbé fűszerezett. Minden idegen íztől mentes. |
Teljes kiőrlésű kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
9x8x1 cm méretű félbe vágott szabályos alakú kenyérszelet. Héja barna, sima, az alsó héj összefüggő, átsült. Bélzete barnás-drappos színű, korpaszemcsék sötétebb barnán látszanak benne. |
Állomány: |
Egyenletesen lazított, rugalmas, csomómentes. Nem morzsalékos. Sok kisebb és néhány nagyobb légréteg látható benne. |
Illat: |
Harmonikus, intenzív, savanykás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikusan savanykás, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Vajgaluska leves Csont vegyes Margarin Tojás Liszt Só Fokhagyma Petrezselyemgyökér Kelkáposzta Petrezselyemzöld Sárgarépa Vöröshagyma Zeller Lucskos káposzta Sertés comb Olaj Tej 1,5% Tejföl 12% Liszt Fűszerpaprika Egész kömény Só Fejes káposzta Vöröshagyma Natúr lecsó
|