Komárom-Esztergom megye - 18.számú vizsgálat - Szent Margit Általános Iskola
Komárom-Esztergom megye - 18.számú vizsgálat - Szent Margit Általános Iskola
18.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent Margit Általános Iskola (2800 Tatabánya, Botond út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.0.19. Napi adag: 170 adag/ebéd Főzőkonyha: Lővér Vendéglő (Király Tiborné vállalkozó) (2800 Tatabánya, Szőlődomb út 144.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldbableves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancs pirosra színezett opálos lében eltérő méretű sárga hüvelyű zöldbab darabok, sárgarépa, fehérrépa kockák. Alján fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer levéldarabkák láthatók. |
Állomány: |
A lé viszonylag hígan folyó, a zöldbab túlzottan puha több szétfőtt darabot tartalmaz. A répa puhára főtt, a fehérrépa elvétve fás. |
Illat: |
A zöldségek és fűszerek jellegzetes illata mellett a rántás szaga érezhető. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Kellemesen fűszeres, a zöldségek íze kellő mértékben érvényesül, de a rántás utóízben enyhén zsíros érzetet ad. |
Tarhonyás hús (30dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától élénk pirosra színezett zsiradékkal bevont nagy szemű gépi tarhonya és viszonylag sok egyenletes méretűre aprított húskocka. A tarhonya nagyobb csomókba összeálló, de a csomók villával könnyen szétnyomhatóak. Apró paprika és paradicsom héj darabok és fekete fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A tarhonya nem száraz kissé tapadós, kellően puhára főtt. A hús rugalmasan puha, kellő gondossággal tisztított, de elvétve néhány darab inas részt tartalmaz. |
Illat: |
Jellegzetes pörkölt illatú a fűszerpaprika és a hagyma érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemesen fűszerezett aromákban gazdag. Tiszta idegen íztől mentes. Íz hatása harmonikus. |
Csemegeuborka
Külső megjelenés: |
Kb. 10 cm hosszúságú, 2 cm átmérőjű negyedbe hosszába vágott uborka darabok. Héja olajzöld színű, vágási felülete zöldes-sárgás. |
Állomány: |
Héja ropogós, húsa puhább. |
Illat: |
Ecetes, kellemesen fűszeres, de az édesítő illata érezhető. |
Íz: |
Savanykás, édeskés az édesítő íze érezhető. Nem harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldbableves Zöldbab (mirelit) Sárgarépa (mirelit) Gyökér (mirelit) Liszt Olaj Vöröshagyma Fokhagyma Fűszerpaprika Ecet 10% Só Őrölt bors Száraztészta (4 tojásos) Tarhonyás hús 4 tojásos tarhonya Sertés lapocka Lecsó (konzerv) Vöröshagyma Napraforgó olaj Fűszerpaprika Fokhagyma Őrölt bors só
|