null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 74. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II. sz. Tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 74. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II. sz. Tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 74. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II. sz. Tálalókonyha

74. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II. sz. Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Templom u.8.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Zöldbableves, Flekken, Rizsköret

 

 

Mintavétel ideje: 2018. szeptember 19.

Mintavételi alap: 90 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év

Főzőkonyha:
Ignácz Gábor egyéni vállalkozó
(5000 Szolnok, Fiumei u. 8.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Barnás-drapp színű, opálos lében, melynek felületén paprikától pirosra színezett, arányos mennyiségű zsiradékcsepp látható, közel azonos hosszúságú zöldbab darabok, kevés hullámosra vágott jellegzetes színű sárgarépakorong, petrezselyemgyökér kocka, apró pirospaprika csík, zöldpetrezselyem darabkák és apró fehér tejföl rögök, valamint 5 mm hosszú, bordás felületű, csontfehér tésztacsövek vannak.
Állomány: A lé híganfolyó, a zöldségek és a tészta kissé szétfőtt.
Illat: Felhasznált zöldségekre jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, savanykás a fokhagyma íze kissé domináns elnyomja a zöldbab ízét. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flekken, rizsköret (10 + 20 dkg/adag)

Külső megjelenés: Rizsköret: jellemző csontfehér színű, rajta apró fekete fűszerszemcsék láthatók.
Flekken: 8x7x0,5 és 10x10x0,5 cm nagyságú, világos rózsaszín illetve a pirultságtól függően fehéres, barnás,
illetve a mustártól sárgára színezett részek látható.
Állomány: Rizsköret: jól átfőtt, rugalmas, pergős.
Flekken: átsült, puha, rugalmas, kissé zsíros, néhol a felületén lévő bevonat kissé ragacsos.
Illat: Rizsköret: jellegzetes, tiszta. Idegen szagtól mentes.
Flekken: kellemesen mustáros, fűszerezett. Idegen szagtól mentes.
Íz: Rizsköret: kellemes, harmonikus ízű. Idegen íztől mentes.
Flekken: kellemes mustáros, fűszeres. Idegen íztől mentes.
Együtt fogyasztva harmonikus, de enyhén zsíros érzetű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 965 adagra:

Zöldbableves
Zöldbab 38,6 kg
Sárgarépa 9,65 kg
Petrezselyemgyökér 9,65 kg
Étolaj 0965 liter
Petrezselyemzöld 0,483 kg
Fűszerpaprika 0,029 kg
Só 0,193 kg
Finomliszt 9,65 kg
Feketebors (őrölt) 0,019 kg
Fokhagymakrém 0,029 kg
Tejföl (20%) 4,825 liter

 

Flekken
Sertés karaj 57,9 kg
Mustár 19,3 kg
Finomliszt 9,65 kg


Rizsköret
Rizs 48,25 kg
Étolaj 9,65 liter
 

 


 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >