Jász-Nagykun-Szolnok megye - 69. számú vizsgálat - Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti Csiga-Biga Tagóvoda Tálalókonyha
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 69. számú vizsgálat - Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti Csiga-Biga Tagóvoda Tálalókonyha
69. számú vizsgálat (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti Csiga-Biga Tagóvoda Tálalókonyha
(5130 Jászapáti, Fő tér 2.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,5 pont |
Menü: Csontleves, Sertéssült kelkáposztafőzelékkel
Mintavétel ideje: 2018. október 4.
Mintavételi alap: 55 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év
Főzőkonyha:
Innoven Kft. Jászapáti Főzőkonyha
(5130 Jászapáti, Fő tér 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Sárga színű, tiszta, tükrös, friss petrezselyemlevélzöld-darabokat és a tetején megfelelő mennyiségű, aranyló, gyöngyöző zsiradékcseppet tartalmazó alaplében egyenletes méretűre és alakúra vágott narancssárga sárgarépa, fehér színű gyökérzöldség darabok, vajszínű burgonyadarabok láthatók. A levesbetét vajszínű cérnametélt. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta megfelelően megfőttek, az összetevők aránya megfelelő. |
Illat: | A leves illata jellegzetes, telt, tiszta, harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A leves telt ízű, harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes. |
Sertéssült kelkáposztafőzelékkel (5 + 15 dkg/adag)
Külső megjelenés: | A jellegének megfelelő sűrűségű, halványzöld színű főzelékalapban egyenletes méretűre darabolt zöldes színű kelkáposztalevél csíkok-darabok, nagyon csekély mennyiségű sárgásfehér színű burgonyakockák láthatók, benne fekete fűszerszemcsék vannak. Az egész hússzelet 10x5 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, jól tisztított, metszésfelülete drappos-világosbarna, felülete barnás-pirosasra pirított. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, sima, csomómentes, a kelkáposztalevelek és a burgonya átfőttek. A hús egyenletesen sült át, jól rágható. |
Illat: | A főzelék jellemző kelkáposztás-köményes illata a sülthús karakteres illatával jól harmonizál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A főzelék ízében a kelkáposzta és a kömény harmonikusan érezhető. A sülthús karakteres íze jól kiegészíti a főzelék ízét. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:
Csontleves
Feketebors (őrölt) 0,005 kg
Burgonya 2 kg
Cérnametélt 1 kg
Csont (vegyes) 1 kg
Fejeskáposzta 0,3 kg
Lestyán (friss, csomós) 0,5 csomó
Karalábé (mirelit) 0,2 kg
Karfiol (mirelit) 0,6 kg
Olaj 0,3 liter
Petrezselyemzöld (friss, csomós) 1 csomó
Sárgarépa 1,3 kg
Só 0,1 kg
Vöröshagyma 0,2 kg
Zeller 0,2 kg
Zellerzöld (friss, csomós) 1 csomó
Fehérrépa 1,2 kg
Kelkáposztafőzelék
Feketebors (őrölt) 0,005 kg
Burgonya 6 kg
Fokhagyma 0,01 kg
Kelkáposzta 11 kg
Kömény (őrölt) 0,005 kg
Liszt 3 kg
Majoranna (morzsolt) 0,005 kg
Olaj 0,2 liter
Só 0,1 kg
Sertéssült
Feketebors (őrölt) 0,005 kg
Olaj 0,4 liter
Sertéscomb 6 kg
Só 0,1 kg