null Jász-Nagykun-Szolnok megye 66. számú vizsgálat - Jászteleki Százszorszép Óvoda Tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye 66. számú vizsgálat - Jászteleki Százszorszép Óvoda Tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye 66. számú vizsgálat - Jászteleki Százszorszép Óvoda Tálalókonyha

66. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Jászteleki Százszorszép Óvoda Tálalókonyha
(5141 Jásztelek, Szabadság utca 57.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,7 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Vagdalt, Sárgaborsó főzelék

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. szeptember 27.

Mintavételi alap : 88 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:
Innoven Kft. Főiskola Főzőkonyha
(5100 Jászberény, Rákóczi utca 53.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldségleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Áttetsző, hígan folyó, opálos, sárgás-zöldes színű alaplében zöldségszemcsék, és zöldfűszer szemcsék, zöld színű zöldborsó, törtfehér karfiolrózsa darabok, hullámos hasábra vágott narancsos színű sárgarépa látható változó arányban és mennyiségben.  A tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyöz. Levesbetétként 2x2 mm törtfehér színű aprókocka tészta látható.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek egy része túlfőtt, a zöldborsó roppanós, a levesbetét megfelelően átfőtt.
Illat: Az ételízesítő illata dominál. Mirelit termékre jellemző illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: A mirelit zöldségekből készült zöldséglevesre jellemző íz mellett, a zöldborsó édeskés- és az ételízesítő jellemző íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagdalt, sárgaborsó főzelék (5 dkg + 2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

A narancsos-mustársárga színű, szétfőtt sárgaborsószemeket tartalmazó főzelékalapban apró pirospaprika és fekete fűszerszemcsék láthatók.

A vagdalt inkább fasírt jellegű, kb. 6,0 x 4 cm-es, ovális formájú, domború felületű, sötétbarnára, de nem egyenletesen pirított húspogácsa. Metszésfelülete drappos színű, homogén.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, tetején bőrös réteg képződött. A főzelék állományában a sűrítés apró csomókat tartalmaz, a sárgaborsódarabok szemcséi érződnek. A fasírt felülete egyenetlenül sült, kissé száraz felületű, belseje kissé lágy, pépes.
Illat: A főzelék kissé jellegtelen, a sárgaborsó illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: A főzelék ízében a túlzó sóhasználat, a vagdaltéban a fokhagyma íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Zöldségleves
Olaj 0,02 l
Liszt 0,3 kg
Kiskocka tészta 0,8 kg
Fekete őrölt bors 0,008 kg
Fűszerpaprika 0,08 kg
Jódozott só 0,01 kg
Petrezselyem zöld 8 csomó
Sárgarépa 2 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Zöldség 1,2 kg
Karalábé mirelit 0,8 kg
Zeller kocka mirelit 0,4 kg
Natúr lecsó konzerv 0,4 kg

 

Vagdalt
Sertéscomb 4 kg
Olaj 0,1 l
Tojás 40 db
Zsemlemorzsa 2 kg
Félbarna kenyér 3 kg
Fekete őrölt bors 0,02 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg
Majoranna 0,01 kg
Só 0,02 kg
Fokhagyma 0,02 kg
Vöröshagyma 1 kg

 

Sárgaborsó főzelék
Olaj 0,05 l
Tej 1,5% 10 l
Liszt 2 kg
Sárgaborsó 6 kg
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Jódozott só 0,08 kg
Fokhagyma 0,05 kg
Vöröshagyma 0,5 kg


 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >