null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 63. számú vizsgálat - Liget úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 63. számú vizsgálat - Liget úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 63. számú vizsgálat - Liget úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola - Szolnok

63. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Liget úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda,
Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola
(5000 Szolnok, Liget út 10.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,4 pont

 

 

Menü: Fokhagymakrém leves krutonnal, Rántott sertéskaraj, petrezselymes burgonya,
Káposzta saláta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 7.

Mintavételi alap : 130 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola

Főzőkonyha: Csüllög és Fia Kft.
(5085 Rákóczifalva, Rákóczi u. 35.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves, krutonnal (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos drappos-barnás színű alaplében apró zöld fűszerdarabok, fehér fokhagyma és néhány apró sárgarépa darabok láthatok. A levesbetét kb. 3x5x1 cm-es nagyságú, aranybarnára pirított kiflikarika.

Állomány:

A lé közepesen sűrűn folyó, jellegzetes. Homogén, csomómentes.
A levesbetét ropogós, a levesben megfelelően visszapuhul.

Illat: A leves fokhagyma illatú, harmonikus, kellemes. A levesbetét pirított zsiradékra és kiflire jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemesen fokhagymás, telt, finom. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sertéskaraj, petrezselymes burgonyával (10 + 12 dkg /adag)

Külső megjelenés:

kb.10x12x1 cm-es nagyságú, aranybarnára sült, bundázott hús. A hús hiánytalanul fedett.

A köret különböző méretű főtt burgonyakockákból áll, petrezselyemlevéllel tarkítva. 2 db kockán kb. 0,5cm nagyságú héjdarab látható. Nem tetszetős külsejű a köret, pépes és darabos kinézetű.

Állomány: A hús kellően átsült, a bunda ropogós, nem zsíros érzetű. A köret több szétfőtt burgonyát tartalmaz.
Illat: A hús sült illatú, jellegzetes. A köret petrezselymes, kellemes. Idegen szagtól mentes.
Íz: A hús jellegzetes, kellően ízesített, finom. A köret petrezselymes, kellően sós. Összhatásában finom, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta

Külső megjelenés: Törtfehér színű, csíkozott fehér káposzta, zöld fűszerdarabkákkal tarkítva.
Állomány: Friss, ropogós.
Illat: Ecetes, tiszta, de kissé gyengébb illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés-savanykás, de kevésbé intenzív. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 56 adag:

Fokhagymakrém leves
Tejföl 12% 0,6 l
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Őrölt fekete bors 0,02 kg
Szerecsendió őrölt 0,02 kg
Só 0,03 kg
Főzőtejszín 10% 0,6 l
Olaj 0,5 l
Liszt 0,5 kg
Fokhagyma 0,8 kg

Rántott sertés karaj
Sertés karaj 3,9 kg
Étolaj 1,1
Tojás 17 db
Zsemlemorzsa 1,1 kg
Só 0,04 kg

Petrezselymes burgonya
Burgonya 14 kg
Étolaj 0,6 l
Petrezselyemzöld 0,3 kg
Só 0,045 kg

Káposztasaláta
Fejes káposzta 5,6 kg
Só 0,04 kg
Ecet 0,06 l
Kristálycukor 0,5 kg
Őrölt kömény 0,02 kg


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >