Jász-Nagykun-Szolnok megye - 61. számú vizsgálat - Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakgimnázium - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 61. számú vizsgálat - Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakgimnázium - Szolnok
61. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakgimnázium Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Béla király út 4.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,6 pont |
Menü: Csontleves tésztával, Tejfölös tökfőzelék + Pulykapörkölt,
Műzli szelet
Mintavétel ideje: 2018. március 20.
Mintavételi alap : 115 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év
Főzőkonyha: ÍZ-MÓD Kft.
(5000 Szolnok, Fiumei út 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves tésztával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű, enyhén opálos lében kb. 1x1 cm nagyságú sárgarépa-, fehérrépa kockák, néhány kisebb zeller, és karalábé darabok láthatók megfelelő mennyiségben. Levesbetétként eperlevél tésztát tartalmaz. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a tészta kissé túlfőtt, a zöldségek túlfőttek. |
Illat: | Kevésbé harmónikus, hagyma illat dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kevésbé harmónikus, hagyma íze dominál. Idegen íztől mentes. |
Tejfölös tökfőzelék + Pulyka pörkölt (3-4 dl + 7 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Pörkölt: kockára vágott húsdarabok pirosas színű szaftban, melyet fekete bors szemcsék tarkítanak. Felületén bőséges mennyiségű paprikától pirosra színezett zsiradék látható. |
Állomány: |
Pörkölt: a szaft sűrűn folyó, a hús kellően átfőtt. |
Illat: |
Pörkölt: jellegzetes, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Pörkölt: jellegzetes, kellően fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Műzli szelet
Külső megjelenés: | Szabályos, hasáb alakúra préselt, csokoládébarna színű müzliszelet. Extrudált gabonát, aszalt gyümölcsöt, olajos magot tartalmaz, felülete fényes. |
Állomány: | Jellegzetesen ropogós, könnyen rágható. |
Illat: | Édes, kakaós-csokoládés. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kakaós, a benne lévő magvak, gyümölcsök íze felismerhető. Harmónikus. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 1 főre/g-ban :
Csontleves tésztával
Őrölt bors 0,2 g
Csont vegyes 33 g
Só 0,1 g
Vöröshagyma 5 g
Gyermelyi tészta 10 g
Sárgarépa kocka, mirelit 15 g
Gyökér kocka mirelit 15 g
Zeller mirelit 10 g
Karalábé mirelit 10 g
Tejfölös tökfőzelék
Tejföl 12% 15 g
Ecet 2
Só 1
Gyalult tök mirelit 140 g
Liszt 20 g
Kristálycukor 20 g
Tej 2,8% 40 g
Pulykapörkölt
Liszt 4 g
Fűszerpaprika 1,5 g
Olaj 10
Vöröshagyma 33 g
Lecsó konzerv 7 g
Pulykacomb filé 90 g
Őrölt bors 0,1 g
Fokhagymapor 0,4 g
Só 0,1 g