null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 60. számú vizsgálat - Waldorf Általános Iskola és Óvoda - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 60. számú vizsgálat - Waldorf Általános Iskola és Óvoda - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 60. számú vizsgálat - Waldorf Általános Iskola és Óvoda - Szolnok

60. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Waldorf Álatlános Iskola és Óvoda Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Balogh B. u. 14.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,5 pont

 

 

Menü: Tarhonyaleves, Sóskamártás, Bundás zsemle

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 20.

Mintavételi alap : 107 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év; 7-14 év

Főzőkonyha: Pikoló Kft.
(5000 Szolnok, Baross u. 7.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (2,5 - 3 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikával pirosas-nararcssárgásra színezett alaplében különböző méretű pirított tarhonya, kockára vágott sárgarépa, nagyobb méretű burgonyakocka, és néhány fehér paprika szelet látható, apró fűszerlevéllel tarkítva.
Tetején megfelelő mennyiségű zsiradék csepp van. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek kellően átfőttek, a tarhonya pirított, puha.
Illat: Jellegzetes, zöldséges illatú, de kissé gyengébb intenzitású. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, kellően ízesített, a leves elnevezése és az íze összhangban van. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóskamártás. Bundás zsemle (2,5-3 dl + 1 db /adag)

Külső megjelenés:

Sóskamártás: sóskára jellemzően világosabb zöld színű mártás sötétebb zöld színű sóska darabkákkal tarkítva, felülete fényes.

Bundázott zsemle: barnás-sárga színű bundával hiánytalanul bevont, fél zsemle.

Állomány:

Sóskamártás: jellemző sűrűségű, krémes, homogén, csomómentes.
Bundázott zsemle: kellően átsült, kissé zsíros hatású.

Illat:

Sóskamártás: sóskára jellemzően savanykás. Idegen szagtól mentes.
Bundázott zsemle: jellegzetes, sült zsiradék illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Sóskamártás: jellegzetes, édes-savanykás, telt, harmónikus. Idegen íztől mentes.
Bundázott zsemle: jellegzetes, kissé zsíros hatású.
Összhatásában a fogás kellemes, harmónikus, finom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonyaleves
Tarhonya 2 kg
Vegyes zöldség 1 kg
Burgonya kocka 1 kg
Fűszerpaprika 0,5 kg
Őrölt bors 0,1 kg
Delikát 1 kg
Lecsó 1 kg
Olaj 1 l

Sóskamártás
Sóska mirelit 1 kg
Margarin 0,5 kg
Tej 5 l
Cukor 0,5 kg
Tejszín 2 l
Só 0,2 kg
Liszt 2,5 kg

Bundás zsemle
Vizes zsemle 100 db
Tojás 150 db
Olaj 10 l
Só 0,2 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >