Jász-Nagykun-Szolnok megye-49.számú vizsgálat-Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye-49.számú vizsgálat-Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha - Szolnok
49. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)
Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha (5000 Szolnok, Kassai út 29.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | ÁTLAG FELETTI | átlagos | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Zöldségleves csigatésztával, Zöldbabfőzelék sült csirkecomb, Sütemény
Mintavétel ideje: 2017. június 14.
Napi adag: 395 adag/ebéd
Főzőkonyha: Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány
(5000 Szolnok, Nagy I. Krt 20.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves csigatésztával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Aranysárga színű lében, közel azonos kockára vágott zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller), zöldborsó szemek és csigatészta látható. A leves alján fűszermorzsa látható. |
Állomány: | A lé megfelelő sűrűségű, a zöldségek kellően átfőttek. A tészta puha, de nem ázott. |
Illat: | Jellegzetesen zöldség illatú, a zeller illata dominál. Harmonikus, idegen szagtól mentes, tiszta. |
Íz: | Harmonikus, jellegzetes, a zeller íze dominál, kissé csípős utóízű, idegen íztől mentes. |
Zöldbabfőzelék, csirkecomb (3 dl + 1 db/adag)
Külső megjelenés: |
Főzelék: Világos krémszínű lében, 2-3 cm-es sárgahüvelyű bab darabok láthatóak. Csirkecomb: A bőr ropogós, fűszerezett, közepesen pirosra sült. |
Állomány: |
Főzelék: Csomómentes, megfelelő sűrűségű, a bab kellően átfőtt. Csirkecomb: A bőr ropogós, a hús kellően átfőtt, omlós, nem rágós. |
Illat: |
Főzelék: Jellegzetes, lisztes, savanykás, ecetes illatú, idegen szagtól mentes, tiszta. Csirkecomb: Kellemesen fűzerezett, harmonikus, idegen szagtól mentes, tiszta. |
Íz: |
Főzelék: Babra és habart ételre jellemző, harmonikus, enyhén savanykás, idegen íztől mentes, tiszta. Csirkecomb: Kellemesen fűszerezett, harmonikus, idegen íztől mentes, tiszta. |
Sütemény (1 db/adag)
Külső megjelenés: | Piskótatekercs: kb.: 10 cm x 5 cm x 2 cm nagyságú. A piskótatekercs teteje porcukorral szórva. A lekvár narancssárga színű, a piskóta világos sárga színű. A csigavonal egyenletes nagyságú. |
Állomány: | A piskóta kellően átsült, de nem száraz, nem morzsálódó, a lekvártól nem ázott. A lekvár sima krémes állagú, nem darabos. |
Illat: | Kellemesen édeskés, savanykás, idegen szagtól mentes, tiszta. |
Íz: | Kellemesen édeskés, a sárgabarack lekvártól savanykás, idegen íztől mentes, tiszta. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Zöldségleves
Olaj
Só
Sárgarépa
Zöldség
Zöldborsó
Brokkoli
Petrezselyemzöld
Őrölt bors
Tészta
Zöldbabfőzelék, Sültcsirkecomb
Olaj
Liszt
Só
Ecet
Kristálycukor
Sárgahüvelyű bab
Tej 1,5%
Tejföl 12%
Babérlevél
Csirkecomb felső