null Jász-Nagykun-Szolnok megye-49.számú vizsgálat-Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-49.számú vizsgálat-Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-49.számú vizsgálat-Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha - Szolnok

49. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Kodály Zoltán Általános Iskola Tálalókonyha (5000 Szolnok, Kassai út 29.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt ÁTLAG FELETTI átlagos átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Zöldségleves csigatésztával, Zöldbabfőzelék sült csirkecomb, Sütemény

 

 

Mintavétel ideje: 2017. június 14.

Napi adag: 395 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány
(5000 Szolnok, Nagy I. Krt 20.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves csigatésztával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű lében, közel azonos kockára vágott zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller), zöldborsó szemek és csigatészta látható. A leves alján fűszermorzsa látható.
Állomány: A lé megfelelő sűrűségű, a zöldségek kellően átfőttek. A tészta puha, de nem ázott.
Illat: Jellegzetesen zöldség illatú, a zeller illata dominál. Harmonikus, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Harmonikus, jellegzetes, a zeller íze dominál, kissé csípős utóízű, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabfőzelék, csirkecomb (3 dl + 1 db/adag)

Külső megjelenés:

Főzelék: Világos krémszínű lében, 2-3 cm-es sárgahüvelyű bab darabok láthatóak.

Csirkecomb: A bőr ropogós, fűszerezett, közepesen pirosra sült.

Állomány:

Főzelék: Csomómentes, megfelelő sűrűségű, a bab kellően átfőtt.

Csirkecomb: A bőr ropogós, a hús kellően átfőtt, omlós, nem rágós.

Illat:

Főzelék: Jellegzetes, lisztes, savanykás, ecetes illatú, idegen szagtól mentes, tiszta.

Csirkecomb: Kellemesen fűzerezett, harmonikus, idegen szagtól mentes, tiszta.

Íz:

Főzelék: Babra és habart ételre jellemző, harmonikus, enyhén savanykás, idegen íztől mentes, tiszta.

Csirkecomb: Kellemesen fűszerezett, harmonikus, idegen íztől mentes, tiszta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sütemény (1 db/adag)

Külső megjelenés: Piskótatekercs: kb.: 10 cm x 5 cm x 2 cm nagyságú. A piskótatekercs teteje porcukorral szórva. A lekvár narancssárga színű, a piskóta világos sárga színű. A csigavonal egyenletes nagyságú.
Állomány: A piskóta kellően átsült, de nem száraz, nem morzsálódó, a lekvártól nem ázott. A lekvár sima krémes állagú, nem darabos.
Illat: Kellemesen édeskés, savanykás, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kellemesen édeskés, a sárgabarack lekvártól savanykás, idegen íztől mentes, tiszta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Zöldségleves
Olaj

Sárgarépa
Zöldség
Zöldborsó
Brokkoli
Petrezselyemzöld
Őrölt bors
Tészta

Zöldbabfőzelék, Sültcsirkecomb
Olaj
Liszt

Ecet
Kristálycukor
Sárgahüvelyű bab
Tej 1,5%
Tejföl 12%
Babérlevél
Csirkecomb felső
 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >