null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 40. számú vizsgálat - Szolnok MJV Intézményszolgálata Liget úti Általános Iskola tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 40. számú vizsgálat - Szolnok MJV Intézményszolgálata Liget úti Általános Iskola tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 40. számú vizsgálat - Szolnok MJV Intézményszolgálata Liget úti Általános Iskola tálalókonyha

40. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szolnok MJV Intézményszolgálata Liget úti Általános Iskola tálalókonyha (5000 Szolnok, Liget út 10.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Reszelt tészta leves, Székelykáposzta tejföllel,

Kókuszgolyó, Kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.11.14.

Napi adag: 175 adag/ebéd

Főzőkonyha: Csüllög és Fia Kft.

(Rákóczifalva, Rákóczi út 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelt tészta leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

A lé halvány paprikás-piros színű. A leves zöldborsót, reszelt répát, különböző méretű karfiol-rózsát és reszelt tésztát tartalmaz.

Állomány:

A lé tiszta, átlátszó, a zöldségek és a tészta kellően átfőtt.

Illat:

Zöldségleves illatú, pirított tészta illat ne érzékelhető, idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldségleves ízű, pirított tészta illat nem érzékelhető, idegen íztől mentes.

 Székelykáposzta tejföllel (25 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Paprikás-piros színű. különböző hosszúságú és szélességű káposzta csíkok. Arányaiban kevés, különböző méretű húskockák, kevés rizs és tejföl.

Állomány:

A káposzta és a hús kellően, a rizs túlfőtt.

Illat:

Savanykás, ecetes illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, ecetes ízű, idegen íztől mentes.

Kókuszgolyó (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 4-5 cm átmérőjű golyó, a tetején 1 db megy szemmel. Barna színű, kókuszreszelékbe egyenletesen forgatva.

Állomány:

Kellően puha, de nem széteső.

Illat:

Keksz illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

A keksz íze dominál, a meggy kissé savanykás, idegen íztől mentes.

Kenyér (1 szelet/adag)

Alak:

Félbevágott, kb. 1 cm vastagságú szelet.

Bélzet:

Színe és állaga a felhasznált anyagokra jellemző, egyenletesen lazított, a jellegének megfelelően rugalmas, állománya csomómentes, jól átsült, kissé nedves tapintású.

Héj:

A termékfajtára jellemző, egyenletesen sült, világos, sima vagy összetételének megfelelően repedezett, fényes, lisztes, az alsó héj összefüggő.

Szag:

A termék jellegére utaló, harmonikus, savanykás.

Íz:

A termék jellegére, harmonikus, kellemesen savanykás.

Részletes összetétel/

anyaghányad  100 adagra vonatkoztatva

Reszelt tészta leves

Sárgarépa 2,1 kg

Zöldborsó (mirelit) 1,4 kg

Petrezselyemgyökér 1,4 kg

Karalábé 0,98 kg

Zellergumó 0,98 kg

Karfiol 1,4 kg

Étolaj 0,56 l

Vöröshagyma 0,28 kg

Petrezselyemzöld 0,07 kg

Fokhagyma 0,028 kg

Őrölt bors 0,07 kg

Só, jódozott 0,14 kg

Reszelt tészta 1,04 kg

Székelykáposzta

Savanyú káposzta 17,25 kg

 Só, jódozott 0,115 kg

Étolaj 0,575 l

Rizs 1,15 kg

Pulyka apróhús 6,9 kg

Fokhagyma 0,058 kg

Vöröshagyma 0,575 kg

Fűszerpaprika 0,092 kg

Őrölt kömény 0,023 kg

Tejföl 12% 1,15 l

Kókuszgolyó

Háztartási keksz 6,9 kg

Kakaópor 0,575 kg

Meggy (mirelit) 1,15 kg

Margarin 0,92 kg

Kókuszreszelék 2,875 kg

Porcukor 0,575 kg

Tej 1,5% 1,15 l

Rum aroma 0,115 l

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >