null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 39. számú vizsgálat - Jászberényi Város Önkormányzat Székely Mihály Általános Iskola

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 39. számú vizsgálat - Jászberényi Város Önkormányzat Székely Mihály Általános Iskola

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 39. számú vizsgálat - Jászberényi Város Önkormányzat Székely Mihály Általános Iskola

39. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Jászberényi Város Önkormányzat Székely Mihály Általános Iskola (5100 Jászberény, Lehel tér 18.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Reszelt tésztaleves, Burgonyafőzelék,

Fokhagymás sertés falatok, Teljeskiőrlésű kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.09.22.

Napi adag: 193 adag/ebéd

Főzőkonyha: Eurest Kft.

(5100 Jászberény, Rákóczi utca 53.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelt tésztaleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

A sárgásbarna enyhén zavaros, áttetsző lében sárgarépa karikák, fehérrépa, karalábé és zellerkockák. Levesbetétként reszelt tészta. Tetején kevés zsírcsepp, alján sok színes fűszerszemcse.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek nem egyenletesen főttek, némelyik darab fás. A tészta túlfőtt.

Illat:

A zeller illata érezhető, egyénként gyenge, jellegtelen.

Íz:

Gyengén zöldséges, jellegtelen, fűszertelen, nem harmonikus.

Burgonyafőzelék, fokhagymás sertésfalatok (2,5 dl +0,075dl/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű főzelékalapban különböző méretű, sárga burgonyakockák, petrezselyemzölddel tarkítva.
Sűrű, kocsonyás mártásban különböző méretű, kissé rosszul tisztított (zsíros) húsdarabok, apró kockákra vágott bőrös szalonna, fűszerszemcsék és sok hústörmelék.

Állomány:

A főzelék megfelelően sűrűn folyó, a burgonya kellően átfőtt.
A hús rugalmasan puha, a mártás sűrű, kocsonyás jellegű.

Illat:

A főzelék jellegzetesen tejfölös-savanykás, babérlevél illata érezhető.
A sertésfalatok illata fokhagymás, intenzíven füstölt, szalonnás.

Íz:

A burgonyafőzelék a tejföltől és a babérlevéltől kissé savanykás, jellegének megfelelő.
A feltét ízében a füstölt szalonna íze dominál, a fokhagyma íz gyengébben érezhető.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Reszelt tésztaleves

Étolaj

Liszt

Fokhagyma

Petrezselyemgyökér

Őrölt kömény

Petrezselyemzöld

Fűszerpaprika

Sárgarépa

Tarhonya

Vöröshagyma

Zeller

Burgonyafőzelék

Babérlevél

Burgonya

Ecet 20%

Olaj

Liszt

Petrezselyemzöld

Tejföl

Vöröshagyma

Sertésborda fokhagymásan

Étolaj

Fekete őrölt bors

Finomliszt

Fokhagyma

Majoranna

Paradicsompüré

Sertéslapocka

Szalonna

Vöröshagyma

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >