Jász-Nagykun-Szolnok megye - 38.számú vizsgálat - Jászberényi Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 38.számú vizsgálat-Jászberényi Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
38.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Jászberényi Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (5100 Jászberény, Lehel vezér tér 5.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.22. Napi adag: 473 adag/ebéd Főzőkonyha: Kukta Kft. (5100 Jászberény, Rákóczi utca 53.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Meggyleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó mályvaszínű lében sötétebb és világosabb bordó színű magozott meggy, sok apró fehér tejfölcsepp. |
Állomány: |
Megfelelő sűrűségű lében elpuhult meggyszemek. |
Illat: |
Intenzíven fahéjas, édes-savanykás. |
Íz: |
Jellegtelen, íztelen. A gyümölcs savanyú ízén kívül más íz nem érezhető. |
Sült csirkecomb, petrezselymes burgonya, sárgarépa (10 dkg+20dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült, bőrös, csontos, sült csirke felső comb. Vágási felülete barnás rózsaszín. A köret különböző méretű, viszonylag nagy darab kockákra vágott vajsárga főtt krumpli, kevés petrezselyemmel megszórva. Mellette karikára vágott nyers sárgarépa. |
Állomány: |
A csirke bőre ropogós, belül omlós, jól átsült. |
Illat: |
A sült csirke illata kellemes, sült húsra jellemző, tiszta, harmonikus. |
Íz: |
A csirkecomb kellemesen fűszerezett., ízletes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad (100 adagra vonatkoztatva) |
Meggyleves Meggy (mirelit) 5,97kg Citrom 0,625kg Szegfűszeg 0,003 kg Fahéj (egész) 0,003 kg Kristálycukor 0,6 kg Liszt 0,4 kg Tejföl 12% 3 kg Sült csirkecomb Csirkecomb 1,65 kg Olaj 0,065 l Só 0,013 kg Petrezselymes burgonya Burgonya 28,94 kg Petrezselyemzöld Olaj 0,5 l Só 0,4 kg
|