null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 36. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Általános Iskola tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 36. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Általános Iskola tálalókonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 36. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Általános Iskola tálalókonyha

36. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kodály Zoltán Általános Iskola tálalókonyha (5000 Szolnok, Kassai út 29.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Kaszás leves, Sóskamártás főtt tojás,

Sajtos rúd

 

Mintavétel ideje: 2016.10.05.

Napi adag: 392 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szolnok Gyermek és Ifjúsági

Közalapítvány Főzőkonyha

(5000 Szolnok, Nagy Imre Krt 20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Kaszás leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, halványsárga, apró zöldfűszerekkel tarkított lében jellegzetes színű zöldségfélék, hullámos hasábra vágott sárgarépa, karalábé, fehérrépa, valamint apró karfiolrózsa-darabkák, csontfehér cérnametélt tészta és vékony, kb. 3 mm vékonyra csíkozott barnás rózsaszínű sonkás felvágott vannak egybefőzve. Tetejét minimális mennyiségű zsiradék díszíti.

Állomány:

A tészta jellegzetes, puha, jól átfőtt, a zöldségek kissé túlfőttek.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldséges, nem túl harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Sóskamártás főtt tojás (3 dl+ 1 db/adag)

Külső megjelenés:

Oliva zöld színű, sűrű szósz, apró sötétzöld sóskadarabkákkal és apró fehér sűrítőanyag pettyekkel. 1db főtt tojás van hozzá adva, mely szabályos alakú, jellegzetes színű, sima, tisztára pucolt.

Állomány:

A mártás sima, sűrűn folyó, a tojás keményre főzött.

Illat:

A mártás jellegzetes, édeskés-savanykás, a sóskaillat kevésbé intenzív, a tojás jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A tojás jellegzetes, a sóskamártás édeskés, gyengébben savanykás és sóskaízű, minden idegen íztől mentes.

Sajtos rúd (1db/adag)

Külső megjelenés:

10x5x2 cm nagyságú leveles, sajttal egyenletesen szórt, aranybarnára sütött tetejű. Alja sárgásbarna.

Állomány:

Leveles tésztára jellemző küllemű, de nem sült át teljesen. A bírálat időpontjában kissé szívós.

Illat:

Sült tésztára és sajtra jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Sült sajtos tésztára jellemző, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kaszás leves

Étolaj

Vöröshagyma

Húsleves zöldség

Zeller

Karalábé

Petrezselyemzöld

Őrölt bors

Zöldpaprika

Paradicsom

Cérna metélt

Csontleves alap

Sóskamártás

Sóska püré

Tej

Tejföl

Liszt

Cukor

Citromlé


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >