Jász-Nagykun-Szolnok megye - 35. számú vizsgálat-Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Tálalókonyha
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 35. számú vizsgálat - Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Tálalókonyha
35. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Tálalókonyha (5051 Zagyvarékas, Gyimesi út 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.20. Napi adag: 100 adag/ebéd Főzőkonyha: Zagyvarékasi Iskola Főzőkonyha (5051 Zagyvarékas, Iskola út) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett, átlátszatlan lében zöldborsó, karikára vágott sárga-és fehérrépa, zeller, karalábé, kelbimbó, zöldpaprika szeletek, burgonya kockák, levesbetétként galuska tészta, tetején piros zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé sűrűbben folyó, a zöldségek puhák, a galuska kissé túlfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, kellemes, harmonikus. |
Íz: |
Kellemes, harmonikus, jellegének megfelelő. |
Harcsapaprikás, főtt tészta (6-8 dkg +6 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsszínű, paprikás szószban kb. 2x3cm-s, kissé egyenetlen darabokra vágott rózsaszínű haldarabok. A köret sárga színű copfocska tészta. |
Állomány: |
A hal rugalmasan puha, nem széteső, szálkamentes. A mártás kellően sűrű, sima, csomómentes. A tészta rugalmasan puha, különálló, nem összetapadt, nem törmelékes. |
Illat: |
Jellegzetes paprikás-tejfölös, enyhén halas. A tészta jellegzetes, kellemes gabona illatú. |
Íz: |
A halpaprikás íze kellemes, paprikás-tejfölös, megfelelően fűszerezett, gyengén halízű. A tészta jellegzetes, tiszta gabona ízű. Összességében kellemes, ízletes, jellegének megfelelő, harmonikus összhatású. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldborsóleves Zöldborsó (mirelit) Tojás Liszt Só Olaj Burgonya Zöldség Sárgarépa Zeller Karalábé Harcsapaprikás, tésztával Afrikai harcsa Só Olaj Vöröshagyma Lecsó (konzerv) Szalonna Tejföl Copfocska tészta
|