Jász-Nagykun-Szolnok megye - 34. számú vizsgálat - Verseghy Gimnázium Tálalókonyha -Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 34. számú vizsgálat - Verseghy Gimnázium Tálalókonyha -Szolnok
34. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Verseghy Gimnázium Tálalókonyha (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.20. Napi adag: 310 adag/ebéd Főzőkonyha: MB Vagyonkezelő Kft. Kőrösi Étterem (5000 Szolnok, Kőrösi út 43.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány sárgás-zöld, átlátszó lében zöldborsó, nagyobb darabokra vágott burgonya, sárga-és fehérrépa, karalábé hasábok, 1-2 karfiol rózsa, Tetején petrezselyemzöld, kevés színtelen zsírcsepp, alján néhány feketebors szemcse. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, tiszta, átlátszó, a zöldségek kissé túlfőttek. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, tiszta. A zöldborsó illata dominál. |
Íz: |
Gyengébben jellegzetes, kissé ízetlen, konzerv zöldborsóra emlékeztető. |
Stefánia sertéssült, petrezselymes burgonyával (7 dkg +25 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Egybesült, tojással töltött sertéscombból szeletelt, kb. tenyérnyi méretű, 0,5 cm vastag, hosszúkás alakú sült hús, közepén főtt tojás. A hús világos rózsaszínű, a szélén barnára pirult, fűszerrel gyengén szórt kéreg. A köret nagyjából azonos méretű, 2x3cm-s főtt burgonya, apróra vágott petrezselyemmel gazdagon meghintve. |
Állomány: |
A hús jól átsült, de sertéscombra jellemzően kissé száraz, rostos. A burgonya puhára főtt, nem széteső. |
Illat: |
A hús illata sült húsra kevésbé emlékeztető, jellegtelen, fűszerszegény. A burgonyán a petrezselyem illata dominál. |
Íz: |
Gyengén fűszeres, inkább „párolt-hús” ízű, a főtt tojás ízével keveredve, sült húsra kevésbé emlékeztető. A köret jellegének megfelelő. |
Kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 1,5 cm vastag fél szelet fehérkenyér. Héja aranysárga, bélzete törtfehér színű. |
Állomány: |
Héja ropogós, „cserepes”, a bélzet puha, laza szerkezetű, rugalmas, kisebb-nagyobb lyukakkal. |
Illat: |
Kellemes, tiszta gabona illatú, enyhén savanykás-élesztős. |
Íz: |
Friss, tiszta, harmonikus. |
Müzli (zabszelet) (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Alul- felül- hátul középen hegesztéssel zárt, litografált, kasírozott fóliában egy 3x10x1,5 cm-s tégla alakú, összetömörített gabona magvakból és gyümölcs aszalványokból álló müzli szelet, alul kb. 2 mm-s csoki réteggel. |
Állomány: |
Jellegzetesen roppanós, enyhén ragacsos, néhány gabonaszem kissé szívós. |
Illat: |
Kellemes, édeskés, a gabona illat a csokoládés-banános illattal keveredik. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemes, banános-csokoládés-gabonás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldborsó leves Olaj Zöldborsó (mirelit) Fűszerpaprika Vöröshagyma Lecsó Őrölt fekete bors Ételízesítő Sárgarépa Karalábé Stefánia sertéssült, petrezselymes burgonyával Burgonya Petrezselyemzöld Só Fokhagyma Kömény mag Sertéscomb
|