null Heves megye- 47. számú vizsgálat - Napköziotthonos Óvoda Főzőkonyha - Poroszló

Heves megye- 47. számú vizsgálat - Napköziotthonos Óvoda Főzőkonyha - Poroszló

Heves megye- 47. számú vizsgálat - Napköziotthonos Óvoda Főzőkonyha - Poroszló

47. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Napköziotthonos Óvoda  Főzőkonyha
(3388 Poroszló, Palota út 4.)

 

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,4 pont

 

 

Menü: Kertészleves, Lecsós sertésszelet rizzsel
 


 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 21.

Mintavételi alap : 385 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvoda, iskola, felnőtt

Üzemeltető: Poroszlói Napsugár Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Narancssárga lében sárgarépa, karalábé, zöldborsó, zöldbab, karfiol, petrezselyem. A lé tetején narancssárga apró zsírcseppek láthatóak. Fűszerszemcsék és zöld fűszerek úsznak a tetején. A zöldségek közel azonos méretűre aprítottak.   
Állomány:

A zöldségek kellően átfőttek, de nem szétfőttek. A karfiol kicsit túlfőtt.                                                          

Illat:

Zöldségekre jellemző, telt, harmonikus. Idegen és romlásra utaló illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, jól ízesített, telt. Idegen íztől mentes.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lecsós sertésszelet, rizs (5,5+10 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér, apró fűszerszemcsékkel tarkított rizs, kisméretű töredezett szemek. Lecsós szelet: sötétnarancssárga színű szósz, nagyobb méretű paprikával, világos barna hússzelettel, apró fűszerszemcsékkel.     

Állomány:

A rizs kellően átfőtt,nem szétfőtt, pergős. Lecsós szelet: a szószban lévő zöldségek átföttek de nem szétföttek. A hús kissé kemény.

Illat:

Lecsó illata dominál, erősen paradicsomos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Erősen paradicsomos, kissé vad- savanyú. A rizs és a hús fűszerezése harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Kertészleves
Sárgarépa 1,15 kg
Zöldbab mirelit 1,2 kg
Karfiol 2,2 kg
Petrezselyem 1,15 kg
Olaj 1,15 l
Ételízesítő 0,23 kg
Só 0,23 kg
Zöldborsó 2,29 kg
Őrölt bors 0,01 kg
Karalábé 1,15 kg

Lecsós sertészelet, rizzsel
Sertés karaj 1,12 kg
Vöröshagyma 1,48 kg
Liszt 0,45 kg
Olaj 2,2 l
Őrölt bors 0,002 kg
Só 0,22 kg
Ételízesítő
Paradicsompüré sűrített 0,92 kg
Sertéskaraj 8,4 kg
Lecsó 1,2 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >