null Heves megye- 46. számú vizsgálat - Gyöngyösoroszi Általános Művelődési Központ Főzőkonyha

Heves megye- 46. számú vizsgálat - Gyöngyösoroszi Általános Művelődési Központ Főzőkonyha

Heves megye- 46. számú vizsgálat - Gyöngyösoroszi Általános Művelődési Központ Főzőkonyha

46. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Gyöngyösoroszi Általános Művelődési Központ Főzőkonyha
(3211 Gyöngyösoroszi, Kossuth Lajos utca 147.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20 pont

 

 

Menü: Tarhonyaleves, Cukkinifőzelék sertéspörkölttel,
Teljeskiőrlésű búzakenyér


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 19.

Mintavételi alap : 185 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvoda, iskola, felnőtt

Üzemeltető: Gyöngyösoroszi Álatlános Művelődési Központ
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (1,5-2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos barna lében sárgarépa, krumpli, karalábé, zöldpaprika szabálytalan alakúra vágva. A lé tetején piros apró zsírcseppek és petrezselyemlevél darabok láthatóak. A tarhonya világos barna színű.                                                            

Állomány:

A felhasznált zöldségek és tarhonya megfelelően átföttek, nem szétföttek. A tarhonya nem elázott.     

Illat:

Kellemesen aromás telt, a zöldségek és a felhasznált fűszerek illata jól érezhető.Tiszta, friss, idegen illattól mentes.            

Íz:

Harmónikus, kellően fűszeres,telt íz.A köménymag íze dominál,sültszalonna íze is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukkinifőzelék sertéspörkölttel (1,5-2,5 dl + 3-4 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű mártásban pici apró kaporszálak és nagy mennyiségben felhasznált cukkini darabok láthatók. A pörkölt piros színű szaftban közel azonos nagyságú jól tisztított húsdarabokból áll.

Állomány:

A főzelék kellően sűrűn folyó. A pörkölt in és kötőszövet mentes, megfelelően átfőtt, de nem szétfőtt.                      

Illat:

Összességében aromás, telt, tiszta. Idegen illat nem érezhető rajta. 

Íz:

Aromás, zamatos, telt. A felhasznált fűszerek harnonikus ízt adnak. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű búzakenyér

Külső megjelenés:

Formában sült félszelet kenyér, mely mogyoró barna színű. A héj nem válik el a bélzettől. Homogén szerkezetű, a felhasznált korpadarabok egyenletes eloszlásúak.              

Állomány: Megfelelően lazított, rugalmas.   
Illat:

Termékre jellemző. Idegen szagtól mentes.  

Íz:

Jellegzetes, a korpa íze jól érezhető. Kissé savanykás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag:

Tarhonyaleves
Burgonya 3 kg
Őrölt bors 0,005 csomag
Fűszerpaprika 0,03 kg
Lecsó, natúr 0,3 kg
Petrezselyemgyökér 0,5 kg
Petrezselyemzöld, zellerzöld 0,03 csom
Sárgarépa 0,5 kg
Só 0,12 kg
Száraztészta 0,8 kg
Tarhonya 0,8 kg
Vöröshagyma 0,3 kg

Cukkinifőzelék
Búzaliszt 1 kg
Ecet 10% 0,1 l
Fűszerpaprika 0,05 kg
Kapor 1 csomag
Olaj 0,4 l
Só 0,12 kg
Tejföl 2 l
Cukkini  15 kg
Vöröshagyma 0,2 kg

Sertéspörkölt
Fokhagyma 0,05 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Köménymag 0,003  csomag
Lecsó, natúr 0,5 kg
Olaj 0,6 l
Sertéscomb 7 kg
Só 0,12 kg
Vöröshagyma 1 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >