null Heves megye- 45. számú vizsgálat - Csicsergő Óvoda - Tenk

Heves megye- 45. számú vizsgálat - Csicsergő Óvoda - Tenk

Heves megye- 45. számú vizsgálat - Csicsergő Óvoda - Tenk

45. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Csicsergő Óvoda Főzőkonyha
(3359 Tenk, Szabadság út 18.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,9 pont

 

 


Menü: Betyárleves csipettel, Sárgaborsófőzelék, Panírozott formázott csirkemell,
Félbarna kenyér


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 6.

Mintavételi alap : 240 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha:
u.a.
Üzemeltető: Tenk Község Önkormányzat

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Betyárleves csipettel (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős külső, gazdagon zöldségezett, karfiol, petrezselyem, sárgarépa, gomba, karalábé látható a lében. A zöldségdarabok közel azonos méretűek, jól tisztítottak. Sok húst is tartalmaz.

 A lé: tükrös, tetején apró zsírcseppekkel.   

Állomány:

Minden alkotórész jól átfőtt, puha. Nem fás, nem kemény.A húskocka rágási maradék nélkül rágható.

Illat:

Kellemesen zöldséges, fűszeres, harmónikus. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

Kellemesen telt, fűszeres, ízgazdag. Idegen íztől mentes.         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsófőzelék + Panírozott formázott csirkemell (2,5 dl + 1 db /adag)

Külső megjelenés:

Főzelék: jellegének megfelelő narancssárgás színű, paprika és bors szemcsék láthatóak benne. Kissé darabos a borsótól, de homogén. A hús: dinoszaurusz formájú, egyenletesre sült.

Állomány:

A főzelék jellegének megfelelő, nem csomós, homogén. A hús: puha, a panír ropogós.

Illat:

Jellegének megfelelő fokhagymás sárgaborsó és tiszta sült hús illat. Idegen illatól mentes.

Íz:

Főzelék: Határozott sárgaborsó íz, kellemesen fűszeres, fokhagymás. A hús tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér ( 1/2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Külső: Kb 1cm vastag fél szelet kenyér. Kévésbé félbarna jellegű. A héj vékony, egyenletesre sült, világos barna. 

Állomány:

Puha, selymes tapintású, megfelelően lazított. Csomómentes, rugalmas állományú.     

Illat:

Illat: Kellően aromás, friss. Idegen illatól mentes. 

Íz:

Harmonikus, aromás, telt. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Betyárleves csipettel
Őrölt bors 0,09 kg
Delikát 0,06 kg
Só 0,13 kg
Karalábé 0,5 kg
Karfiol mirelit 1,5 kg
Petrezselyemzöld 0,09 kg
Petrezselyemgyökér 1, 3 kg
Sáragrépa 1,3 kg
Sertéscomb 3,4 kg
Szeletelt gomba 1,5 kg
Zeller 0,7 kg
Csipet tészta 0,4 kg

Sárgaborsó főzelék
Delikát 0,09 kg
Só 0,13 kg
Csemege paprika 0,06 kg
Liszt 0,4 kg
Fokhagyma 0,19 kg
Sárgaborsó 5,3 kg
Olaj 0,5 l
Tejföl 12% 1,8 l

Panírozott, formázott csirkemell
Panírozott, formázott csirkemell mirelit 7,7 kg
Olaj 3,2 l

 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >