null Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

43. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Általános Iskola Főzőkonyha
(3356 Kompolt, Fő út 1.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,3 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Lencsefőzelék + Sajtos vagdalt
 

Mintavétel ideje: 2018. március 6.

Mintavételi alap : 196 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Szürkés zöldes opálos lében csurgatott tojás fehérje darabok találhatóak, kellő mennyiségben. A lé tetején apró zsírcseppek láthatók. A lében apróra vágott zöld petrezselyem darabok úsznak.
Állomány:

A tojás darabok jól átföttek, nem nyúlós. A szájban zsíros érzetet marad a leves után.      

Illat:

Kellemesen köményes, jellegének megfelelő, tiszta. Idegen illatól mentes.                                                          

Íz:


Köménymag íze dominál. Jellegének megfelelő, tiszta. Idegen íztől mentes.                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsefőzelék + Sajtos vagdalt (2,5 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A lencse főzelék színe jellegének megfelelő, közép barna színű. A szemek egészben láthatóak, nem szétfőtt. A vagdalt narancsos barna színű, benne fehérdarabokkal.                         

Állomány:

A főzelék sűrű, a lencse kellően átfőtt, puha. A vagdalt jól rágható, puha,rágásimaradék nincs.

Illat:

A főzelék jellegének megfelelő, telt, aromás, hagymás. A vagdalt fasírt jellegű, fűszeres. Idegen, romlásra utaló illat nem érezhető.

Íz:

A főzelék jellegének megfelően fűszeres, kellemesen hagymás, tiszta. A vagdalt harmonikusan fűszeres, fasírt ízesítésű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tojásleves
Tojás 25 db
Liszt 0,6 kg
Olaj 0,6 l
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg
Köménymag 0,07 kg
Őrölt bors 0,07 kg
Só 0,15 kg

Lencsefőzelék
Lencse 7 kg
Tejföl 12% 2,5 l
Liszt 1 kg
Olaj 0,5 l
Cukor 0,3 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Mustár 0,2 l
Fokhagyma 0,3 kg
Őrölt bors 0,006 kg
Só 0,15 kg

Sajtos vagdalt
Sertéscomb 6 kg
Zsemle 13 db
Tojás 5 db
Olaj 0,4 l
Sajt 0,5 kg
Zsemlemorzsa 0,25 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Fűszerpaprika 0,4 kg
Fokhagyma 0,3 kg
Őrölt bors 0,04 kg
Só 0,12 kg



 


Friss hírek

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >

2024. szeptember 13, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.09.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >