null Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

Heves megye- 43. számú vizsgálat - Általános Iskola - Kompolt

43. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Általános Iskola Főzőkonyha
(3356 Kompolt, Fő út 1.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,3 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Lencsefőzelék + Sajtos vagdalt
 

Mintavétel ideje: 2018. március 6.

Mintavételi alap : 196 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Szürkés zöldes opálos lében csurgatott tojás fehérje darabok találhatóak, kellő mennyiségben. A lé tetején apró zsírcseppek láthatók. A lében apróra vágott zöld petrezselyem darabok úsznak.
Állomány:

A tojás darabok jól átföttek, nem nyúlós. A szájban zsíros érzetet marad a leves után.      

Illat:

Kellemesen köményes, jellegének megfelelő, tiszta. Idegen illatól mentes.                                                          

Íz:


Köménymag íze dominál. Jellegének megfelelő, tiszta. Idegen íztől mentes.                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsefőzelék + Sajtos vagdalt (2,5 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A lencse főzelék színe jellegének megfelelő, közép barna színű. A szemek egészben láthatóak, nem szétfőtt. A vagdalt narancsos barna színű, benne fehérdarabokkal.                         

Állomány:

A főzelék sűrű, a lencse kellően átfőtt, puha. A vagdalt jól rágható, puha,rágásimaradék nincs.

Illat:

A főzelék jellegének megfelelő, telt, aromás, hagymás. A vagdalt fasírt jellegű, fűszeres. Idegen, romlásra utaló illat nem érezhető.

Íz:

A főzelék jellegének megfelően fűszeres, kellemesen hagymás, tiszta. A vagdalt harmonikusan fűszeres, fasírt ízesítésű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tojásleves
Tojás 25 db
Liszt 0,6 kg
Olaj 0,6 l
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg
Köménymag 0,07 kg
Őrölt bors 0,07 kg
Só 0,15 kg

Lencsefőzelék
Lencse 7 kg
Tejföl 12% 2,5 l
Liszt 1 kg
Olaj 0,5 l
Cukor 0,3 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Mustár 0,2 l
Fokhagyma 0,3 kg
Őrölt bors 0,006 kg
Só 0,15 kg

Sajtos vagdalt
Sertéscomb 6 kg
Zsemle 13 db
Tojás 5 db
Olaj 0,4 l
Sajt 0,5 kg
Zsemlemorzsa 0,25 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Fűszerpaprika 0,4 kg
Fokhagyma 0,3 kg
Őrölt bors 0,04 kg
Só 0,12 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >