null Heves megye- 37.számú vizsgálat-Balassi Bálint Általános Iskola Tálalókonyha-Eger

Heves megye- 37.számú vizsgálat-Balassi Bálint Általános Iskola Tálalókonyha-Eger

Heves megye- 37.számú vizsgálat-Balassi Bálint Általános Iskola Tálalókonyha-Eger

37. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)

 Balassi Bálint Általános Iskola Tálalókonyha (3300 Eger, Malomárok út 1-5.)

A menü minősítése:

 

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

 

Menü: Kertészleves, Sárgaborsó főzelék, Sütőben sült pulykavagdalt,
Teljeskiőrlésű kenyér, Alma

 

Mintavétel ideje: 2017. március 21.

Napi adag: 233 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.
Kereskedelmi báziskonyha
(3300 Eger, Pozsonyi út 4-6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos lében kis mennyiségben fűszerszemcsék, kevés petrezselyemlevél, széteső, sárga színű zöldbab, illetve különböző méretű karfiol, sárgarépa és borsó látható. Tetejét apró, színtelen zsírcseppek fedik. A levesbetét pirított kiskocka tészta, amelynek színe a világos barnától a sötét barnáig változik, törmelékes.
Állomány: A tészta túlfőtt, ázott. A leves jellegének megfelelően hígan folyó. A zöldborsó öreg, kemény. A többi zöldség kellően átfőtt.
Illat: Gyengén fűszerezett, a főtt zöldség illata enyhén érezhető, a pirított tészta illata nem érezhető. Idegen illattól mentes.
Íz: A zöldség íze enyhén érezhető, a lé íze jellegtelen. Idegen íz nem érezhető rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsó főzelék, pulykavagdalt (3 dl+5 dkg/adag)

Külső megjelenés: A főzelék világos zsemleszínű, alapanyagra jellemző. Benne feketebors fűszerszemcsék láthatóak. A sűrítőanyag kisebb csomókba összeállt. A vagdalt 5 x 5 x 3 cm nagyságú, vörösesbarna színű, teteje sötétbarnára sült, benne lévő fűszerek: paprika és bors.
Állomány: A főzelék sűrűsége jellegének megfelelő, a sűrítőanyag csomók nyelvvel elnyomhatóak. A vagdaltban az alapanyagok homogénen kevertek, de benne a fűszerek több helyen csomókban találhatóak. Rágási maradéka nincs.
Illat: Alapanyagra jellemző, harmonikus illatú főzelék. A vagdalt fűszeres, harmonikusan sült illatú. Idegen vagy romlásra utaló illat nem érezhető.
Íz: Alapanyagra jellemző, kellemesen aromás főzelék és fűszerezett vagdalt. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér

Külső megjelenés: 11 x 11 x 1,5 cm nagyságú, formában sült, adagonként egy szelet kenyér. A héj a bélzettől nem válik el, nem szalonnás, és egyenletesen lazított. Világosbarna színű, korpaszemcsés.
Állomány: Puha, rugalmas, nem morzsalékos, friss.
Illat: Kellemes, friss, korpás kenyér illatú, jellegének megfelelő. Idegen illat nem érezhető rajta.
Íz: Jellegének megfelelő, savanykás, tiszta ízű kenyérszelet. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

Alma

Külső megjelenés: Kis méretű alma, amelynek egyik fele zöldes, másik pirosas színű. Rajta kisebb foltokban sötétbarnás színű megnyomódás látható.
Állomány: Kemény, ropogós, friss, héja nehezen rágható.
Illat: Jellegének megfelelő. Idegen illattól mentes.
Íz: Kényszerérett ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Kertészleves
Olaj
Liszt
Kiskarika tészta
Őrölt bors
Fűszerpaprika

Gyökér
Petrezselyemzöld
Sárgarépa
Vöröshagyma
Karfiol mirelit
Zöldborsó konzerv
Zöldbab konzerv

Sárgaborsó főzelék
Füstölt kenyérszalonna
Olaj
Liszt
Sárgaborsó
Őrölt bors
Fűszerpaprika

Fokhagyma
Vöröshagyma

Pulykavagdalt
Pulykafelsőcomb filé
Olaj
Tojás
Zsemlemorzsa
Szárazkenyér
Őrölt bors
Fűszerpaprika

Fokhagyma
Vöröshagyma


 



 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >