Heves megye- 36.számú vizsgálat-5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha-Hatvan
Heves megye- 36.számú vizsgálat-5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha-Hatvan
36. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)
5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha (3000 Hatvan, Szabadság út 13.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | ÁTLAGOS | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Köményleves levesgyönggyel, Temesvári sertés tokány, főtt burgonya
Mintavétel ideje: 2017. március 13.
Napi adag: 200 adag/ebéd
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Köményleves levesgyönggyel (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | A leves opálos, világos zsemleszínű, tetején kevés mennyiségű narancssárga zsírcseppekkel, benne fekete és zöld fűszerszemcsékkel. A levesgyöngy világos zsemleszínű, közel azonos méretű és alakú. |
Állomány: | A levesgyöngy roppanós, szájban zsíros utóérzetet hagy. A leves csomómentes, homogén, hígan folyó. |
Illat: | A fogás intenzív rántás-szagú, a jellemző fűszer (kömény) illata nem érezhető, jellegtelen. Idegen illat nem érezhető. |
Íz: | Ízében a fogás jellegtelen, fűszeres íz nem érezhető, kissé sós. Idegen íztől mentes. |
Temesvári sertéstokány főtt burgonyával (18 dkg+15 dkg/adag)
Külső megjelenés: | A ragu különböző méretűre vágott húsdarabokból és törmelékeiből áll, a darabok nagy részben zsírral borítottak. A zöldessárga színű zöldbabdarabok nem azonos méretűre vágottak. A szósz vöröses narancssárga, tetején zsírcseppekkel, benne fehér és barna színű fűszerszemcsékkel. A burgonya különböző méretűre darabolt, krémsárga színű. |
Állomány: | A raguban a hús kellően átfőtt, rágási maradék nélkül rágható. A zöldbab roppanó. A szósz csomómentes, kellően sűrű. A burgonya átfőtt, széteső. |
Illat: | A fogás illata jellegzetes, harmonikus. Idegen illattól mentes. |
Íz: | A burgonya íze jellegzetes, a mártás fűszeres, a hússal és a zöldbabbal jól harmonizál. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Köményleves
Olaj
Liszt
Babérlevél
Fűszerpaprika
Őrölt kömény
Só
Fokhagyma
Temesvári sertéstokány főtt burgonyával
Sertéscomb
Olaj
Tejföl 12%
Liszt
Fűszerpaprika
Só
Fokhagyma
Petrezselyemzöld
Vöröshagyma
Lecsó mirelit
Zöldbab mirelit
Burgonya