null Heves megye- 36.számú vizsgálat-5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha-Hatvan

Heves megye- 36.számú vizsgálat-5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha-Hatvan

Heves megye- 36.számú vizsgálat-5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha-Hatvan

36. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)

5. számú Általános Iskola Főző-és tálalókonyha (3000 Hatvan, Szabadság út 13.)

A menü minősítése:

 

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Köményleves levesgyönggyel, Temesvári sertés tokány, főtt burgonya

 

Mintavétel ideje: 2017. március 13.

Napi adag: 200 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Köményleves levesgyönggyel (3 dl/adag)

Külső megjelenés: A leves opálos, világos zsemleszínű, tetején kevés mennyiségű narancssárga zsírcseppekkel, benne fekete és zöld fűszerszemcsékkel. A levesgyöngy világos zsemleszínű, közel azonos méretű és alakú.
Állomány: A levesgyöngy roppanós, szájban zsíros utóérzetet hagy. A leves csomómentes, homogén, hígan folyó.
Illat: A fogás intenzív rántás-szagú, a jellemző fűszer (kömény) illata nem érezhető, jellegtelen. Idegen illat nem érezhető.
Íz: Ízében a fogás jellegtelen, fűszeres íz nem érezhető, kissé sós. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Temesvári sertéstokány főtt burgonyával (18 dkg+15 dkg/adag)

Külső megjelenés: A ragu különböző méretűre vágott húsdarabokból és törmelékeiből áll, a darabok nagy részben zsírral borítottak. A zöldessárga színű zöldbabdarabok nem azonos méretűre vágottak. A szósz vöröses narancssárga, tetején zsírcseppekkel, benne fehér és barna színű fűszerszemcsékkel. A burgonya különböző méretűre darabolt, krémsárga színű.
Állomány: A raguban a hús kellően átfőtt, rágási maradék nélkül rágható. A zöldbab roppanó. A szósz csomómentes, kellően sűrű. A burgonya átfőtt, széteső.
Illat: A fogás illata jellegzetes, harmonikus. Idegen illattól mentes.
Íz: A burgonya íze jellegzetes, a mártás fűszeres, a hússal és a zöldbabbal jól harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Köményleves
Olaj
Liszt
Babérlevél
Fűszerpaprika
Őrölt kömény

Fokhagyma

Temesvári sertéstokány főtt burgonyával
Sertéscomb
Olaj
Tejföl 12%
Liszt
Fűszerpaprika

Fokhagyma
Petrezselyemzöld
Vöröshagyma
Lecsó mirelit
Zöldbab mirelit
Burgonya



 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >