null Heves megye- 32.számú vizsgálat-Ostorosi Szőlőfürt Óvoda Tálalókonyha

Heves megye- 32.számú vizsgálat-Ostorosi Szőlőfürt Óvoda Tálalókonyha

Heves megye- 32.számú vizsgálat-Ostorosi Szőlőfürt Óvoda Tálalókonyha

32. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Ostorosi Szőlőfürt Óvoda Tálalókonyha (3326 Ostoros, Szent István tér 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fejtett bableves, Lecsós sertés szelet tarhonyával

 

Mintavétel ideje: 2017.05.23.

Napi adag: 51 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ostoros-Főzőkonyha

(3326 Ostoros, Petőfi S. út 8.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fejtett bableves (1,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos színű, tetején narancssárga színű,apró zsírcseppek láthatóak megfelelő mennyiségben. Sűrítőanyag csomók nem láthatóak. A leves szabálytalan alakúra vágott, jól tisztított sárgarépa és petrezselyem darabokat és babot tartalmaz. A bab nagy hányadában szétfőtt. Egész babérlevelek találhatóak benne.

Állomány:

Az alaplé jellegének megfelelően hígan folyó. A bab teljesen szétfőtt, a zöldség kellően főtt.

Illat:

Illata kellemes, jellegének megfelelő, tiszta. Idegen illat nem érezhető. A zöldség illata jól kivehető.

Íz:

Kellemesen fűszeres, harmonikus, tiszta. Romlásra utaló íz nem érezhető, idegen íztől mentes, telt ízhatású.

Lecsós sertés szelet tarhonyával (12-8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A tarhonya világos és sötétebb barnára pirított szemű, felülete fényes, nem vizes,a szemek nem töröttek. A hús közel fél cm vastagságú, tenyérnyi méretű, vörösesbarna színű, amely elnevezésére jellemző zöldségszeletekből (hagyma, paradicsom, paprika) készült szósszal leöntött. A mártásban borsszemcsék láthatóak. A hús, a köret és a szósz mennyisége megfelelő, tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A tarhonya pergős, átfőtt, nem kemény, összeállt csomók nem láthatóak. A hús kellően puha, kellően zsírtalanított, rágási maradékot és csontot nem tartalmaz. A szósz sűrűn folyó, krémes, a benne található zöldségek puhák.

Illat:

Illata kellemes, harmonikus, tiszta, aromás és telt. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

A fogás kellemes, tiszta, harmonikus ízhatású.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad

Fejtett bableves

Fejtett bab (mirelit)

Bors

Ételízesítő sómentes

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Liszt

Olaj

Petrezselyemgyökér

Sárgarépa (mirelit)

Vöröshagyma

Zellerkocka (mirelit)

Lecsós szelet, tarhonyával

Lecsó (konzerv)

Bors

Liszt

Olaj

Sertés karaj

Vöröshagyma

Tarhonya


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >