null Heves megye - 31. számú vizsgálat - Jeruzsálem úti Tagóvoda tálalókonyhája - Gyöngyös

Heves megye - 31. számú vizsgálat - Jeruzsálem úti Tagóvoda tálalókonyhája - Gyöngyös

Heves megye - 31. számú vizsgálat - Jeruzsálem úti Tagóvoda tálalókonyhája - Gyöngyös

31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Jeruzsálem úti Tagóvoda tálalókonyhája (3200 Gyöngyös, Jeruzsálem utca 3.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Brokkolikrém leves levesgyönggyel,

Sajtos csirkemell kuszkusz, Káposztasaláta

 

Mintavétel ideje: 2016.09.28.

Napi adag: 110 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gyöngyös Város Önkormányzata Dobó úti Bölcsőde

(3200 Gyöngyös, Dobó út 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrém leves levesgyönggyel (2-2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Középzöld színű alapban sötétzöld színű fűszer- illetve zöldségszemcsékkel, tetején apró, gyöngyöző zsiradékcseppekkel és apró fehér színű sűrítőanyag-cseppekkel. A sűrítés homogén, csomómentes. A levesbetét levesgyöngy, amely közel azonos méretű, kb.borsó nagyságú, gömb alakú, sárgásbarna színű, kellő mennyiségű. Idegen anyagot nem tartalmaz.

Állomány:

Kellően sűrűn folyó, homogén, sima és csomómentes alaplé, a zöldség kellően pürésített. A levesbetét ropogós.

Illat:

Jellegzetes, brokkoli és fűszerek illata érezhető, harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, fűszerezett, kellően sós, a fokhagyma íze érezhető. Idegen íztől mentes. A levesbetét jellegzetesen olajos, kellően pirított.

Sajtos csirkemell kuszkusz (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Ovális alakú, 11 x 14,5 cm-es világosbarna-drapp színű szelet, aranybarnára pirított sajttal a tetején . Felületén apró, fekete fűszerszemcsék láthatóak. A köret színe sárgás, közel azonos nagyságú, gömb alakú kuszkusz szemek, amelynek felülete matt, fűszerszemcsékkel szórt. Idegen anyagot nem tartalmaz.

Állomány:

A hús kellően átsült, puha, jó rágható, kellően szaftos, nem száraz, a sajt kellően pirított. A köret pergő, csomókat nem tartalmaz, nem tapadó, kellően főtt.

Illat:

Jellegzetes, kellően fűszeres,, a szaft és a rápirított sajt illata is harmonikus. A köreten a fűszerek illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellően fűszeres, idegen íztől mentes. A köretnél a fűszerek íze dominál, harmonikus. Idegen íztől mentes.

Káposztasaláta (6-9 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A káposzta egyenletesen gyalult, a torzsarészt nem tartalmazza. Színe törtfehér, szennyeződéstől mentes. Piros színű paprika szeleteket tartalmaz. A salátalé színtelen, áttetsző, fűszerszemcsék nem találhatóak benne, tiszta, üledéktől mentes.

Állomány:

A káposzta kellően ropogós, friss. A salátalé vízszerűen folyó, tiszta, mennyisége kevés.

Illat:

Jellegzetes, a káposzta illat érezhető, ecetes, savanykás, köménymag érezhető rajta. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

A káposztát a salátalé kellően megízesítette, a saláta köményes, savanykás ecetes-édeskés ízű. Harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kaszás leves

Étolaj

Vöröshagyma

Húsleves zöldség

Zeller

Karalábé

Petrezselyemzöld

Őrölt bors

Zöldpaprika

Paradicsom

Cérna metélt

Csontleves alap

Sóskamártás

Sóska püré

Tej

Tejföl

Liszt

Cukor

Citromlé


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >