null Heves megye- 28.számú vizsgálat-Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha

Heves megye- 28.számú vizsgálat-Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha

Heves megye- 28.számú vizsgálat-Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha

28. számú vizsgálat - Mintavétel helye  (tálalókonyha):

Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha (3300 Eger, Markoth F. út 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 


 

Menü: Daragaluska leves, Fejtett babfőzelék,

Sertés pörkölt, Kukoricás kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.05.30.

Napi adag: 315 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensió Minőségi Közétkeztetés Kft.

Pásztorvölgyi Báziskonyha

(3300 Eger, Pásztorvölgyi út 25.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, sárgás színű lé, tetején piros zsírcseppekkel. Gazdagon zöldségelt, benne egyenletesen aprított, jól tisztított sárgarépa, gyökér és karalábé darabok, illetve fekete, apró fűszerszemcsék és zöld fűszer darabok láthatóak. A levesbetét törtfehér színű, ép, egyenletes méretű daragaluskák. Idegen anyagoktól mentes. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A levesalapban az apró fűszerszemcsék érezhetőek. A zöldség egyenletesen puha, átfőtt. A levesbetét kellően átfőtt, nem szétmálló.

Illat:

A zöldség illata érezhető, harmonikus, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően fűszerezett, telt, harmonikus, zamatos. Idegen íztől mentes.

Fejtett babfőzelék, Sertés pörkölttel

Külső megjelenés:

A főzelékalap halványbarna színű, tetején apró fehér sűrítőanyag-, és narancssárga apró zsírcseppekkel. A babszemek épek, világos színűek. A pörköltszaftban arányos mennyiségű, narancssárga színű zsiradékcseppek és fekete fűszerszemcsék láthatóak.

A hús közel azonos nagyságú hasábokra vágott, világosbarna színű. Az összetevők kellő arányban vannak, a fogás tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A főzelékalap sűrűn folyó, csomómentes. A babszemek kellően átfőttek, nem szétfőttek. A pörköltalap jellegzetesen sűrűn folyó, sima. A hús rugalmas, kellően átfőtt, omlós. Nem rágós, kellően tisztított. Rágási maradék nincs.

Illat:

Kellően fűszerezett, jellegzetes, a bab és a hús illata harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, zamatos. Kellően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

Kukoricás kenyér

Külső megjelenés:

Formában sült, 1 cm vastagságú egy szelet kenyér. Alja és oldala világosbarna, teteje sötétebb barna színű. Felső héja fényes, repedezett, egyenletesen sült. A bélzet színe a termékfajtára jellemző, halványsárgás.

Állomány:

Kellően átsült, egyenletesen lazított. Rugalmas állományú, csomómentes, nem morzsalékos, nem nedves.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően aromás, jellegzetes. Idegen íz nem érezhető.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

Búzaliszt

Búzadara

Étolaj

Tojás

Fűszerpaprika

Karalábé

Őrölt fekete bors

Petrezselyem gyökér

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zellergyökér

Sertés pörkölt

Sertés comb

Étolaj

Liszt

Őrölt fekete bors

Fűszerpaprika

Őrölt kömény

Fokhagyma

Vöröshagyma

Lecsó üveges

Fejtett babfőzelék

Étolaj

Liszt

Tejföl 12%

Babérlevél

Fűszerpaprika

Ecet

Fokhagyma

Vöröshagyma

Fejtett bab (mirelit)

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >