Heves megye- 28.számú vizsgálat-Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha
Heves megye- 28.számú vizsgálat-Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha
28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Lenkey János Általános Iskola Tálalókonyha (3300 Eger, Markoth F. út 6.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT |
átlag feletti |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.30. Napi adag: 315 adag/ebéd Főzőkonyha: Pensió Minőségi Közétkeztetés Kft. Pásztorvölgyi Báziskonyha (3300 Eger, Pásztorvölgyi út 25.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Áttetsző, tiszta, sárgás színű lé, tetején piros zsírcseppekkel. Gazdagon zöldségelt, benne egyenletesen aprított, jól tisztított sárgarépa, gyökér és karalábé darabok, illetve fekete, apró fűszerszemcsék és zöld fűszer darabok láthatóak. A levesbetét törtfehér színű, ép, egyenletes méretű daragaluskák. Idegen anyagoktól mentes. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A levesalapban az apró fűszerszemcsék érezhetőek. A zöldség egyenletesen puha, átfőtt. A levesbetét kellően átfőtt, nem szétmálló. |
Illat: |
A zöldség illata érezhető, harmonikus, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellően fűszerezett, telt, harmonikus, zamatos. Idegen íztől mentes. |
Fejtett babfőzelék, Sertés pörkölttel
Külső megjelenés: |
A főzelékalap halványbarna színű, tetején apró fehér sűrítőanyag-, és narancssárga apró zsírcseppekkel. A babszemek épek, világos színűek. A pörköltszaftban arányos mennyiségű, narancssárga színű zsiradékcseppek és fekete fűszerszemcsék láthatóak. A hús közel azonos nagyságú hasábokra vágott, világosbarna színű. Az összetevők kellő arányban vannak, a fogás tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A főzelékalap sűrűn folyó, csomómentes. A babszemek kellően átfőttek, nem szétfőttek. A pörköltalap jellegzetesen sűrűn folyó, sima. A hús rugalmas, kellően átfőtt, omlós. Nem rágós, kellően tisztított. Rágási maradék nincs. |
Illat: |
Kellően fűszerezett, jellegzetes, a bab és a hús illata harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikus, zamatos. Kellően fűszerezett. Idegen íztől mentes. |
Kukoricás kenyér
Külső megjelenés: |
Formában sült, 1 cm vastagságú egy szelet kenyér. Alja és oldala világosbarna, teteje sötétebb barna színű. Felső héja fényes, repedezett, egyenletesen sült. A bélzet színe a termékfajtára jellemző, halványsárgás. |
Állomány: |
Kellően átsült, egyenletesen lazított. Rugalmas állományú, csomómentes, nem morzsalékos, nem nedves. |
Illat: |
Jellegzetes, harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellően aromás, jellegzetes. Idegen íz nem érezhető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Daragaluska leves Búzaliszt Búzadara Étolaj Tojás Fűszerpaprika Só Karalábé Őrölt fekete bors Petrezselyem gyökér Sárgarépa Vöröshagyma Zellergyökér Sertés pörkölt Sertés comb Étolaj Liszt Őrölt fekete bors Fűszerpaprika Őrölt kömény Fokhagyma Vöröshagyma Lecsó üveges Só Fejtett babfőzelék Étolaj Liszt Tejföl 12% Babérlevél Fűszerpaprika Só Ecet Fokhagyma Vöröshagyma Fejtett bab (mirelit)
|