Heves megye- 25.számú vizsgálat-EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha
Heves megye- 25.számú vizsgálat-EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha
25.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha (3300 Eger, Barkóczi út 5.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.06.09. Napi adag: 224 adag/ebéd Főzőkonyha: Máté Endre e.v. (3326 Ostoros, Hunyadi út 60.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Élénk, paradicsom-piros, közepesen sűrűn folyó, egynemű lében viszonylag sok pirított, részben tört zabszem tészta. A leves tetején kevés zsiradékcsepp. |
Állomány: |
A leves megfelelő sűrűségű, homogén, csomómentes. A tészta kellően főtt. |
Illat: |
Paradicsomra jellemzően savanykás, enyhe rántás szag érezhető. |
Íz: |
Savanykás, gyengén édeskés, a paradicsom íz kevésbé intenzív, a fűszerek íze nem érezhető. |
Rántott halfilé (7,5dkg/adag) burgonyapürével (25 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
0,5-1 cm vastag, tenyérnyi méretű, aranybarnára sütött halfilé. A panír egyenletesen vastag, hézagmentesen fed. A halhús rózsaszínes-fehér színű. A burgonyapüré vajsárga színű, krémes állagú. Teteje aprított petrezselyemzöldbe forgatott, nyers, reszelt sárgarépával díszített. |
Állomány: |
A hal panír része kissé száraz, nem ropogós, nem olajos, elválik a halhústól. A hal rugalmasan puha, kissé szétmálló. A burgonyapüré sűrű, krémes, csomómentes. A sárgarépa kellemesen ropogós, friss. |
Illat: |
Kissé jellegtelen hal illat. A köret kellemes, tiszta, burgonyapürére jellemzően enyhén savanykás. |
Íz: |
A hal fajtájára jellemzően gyengébben hal ízű, a burgonyapüré tiszta, ízletes. Összességében a hal és a burgonyapüré kellemes, harmonikus íz hatású. |
Alma
Külső megjelenés: |
8 cm átmérőjű, sárgás piros, gömbölyű alakú alma. Kisebb ütődés látható rajta. |
Állomány: |
Lédús, harapva roppanós, enyhén kásás. A héja kissé kemény. |
Illat: |
Jellegzetes, savanykás-édeskés. |
Íz: |
Fajtájára jellemző édes-savanykás, enyhe, betárolt almára emlékeztető íz érezhető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Paradicsomleves Paradicsompüré Vöröshagyma Zellergumó Étolaj Liszt Só Petrezselyemzöld Kristálycukor Száraztészta Cápaharcsafilé Tojás Zsemlemorzsa Burgonya Tej Rama Tejszín
|