null Heves megye- 25.számú vizsgálat-EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha

Heves megye- 25.számú vizsgálat-EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha

Heves megye- 25.számú vizsgálat-EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha

25.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

EKF 2. sz. Gyakorló Iskola Tálalókonyha (3300 Eger, Barkóczi út 5.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Paradicsomleves, Rántott halfilé

burgonyapürével, Alma

 

Mintavétel ideje: 2016.06.09.

Napi adag: 224 adag/ebéd

Főzőkonyha: Máté Endre e.v.

(3326 Ostoros, Hunyadi út 60.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Élénk, paradicsom-piros, közepesen sűrűn folyó, egynemű lében viszonylag sok pirított, részben tört zabszem tészta. A leves tetején kevés zsiradékcsepp.

Állomány:

A leves megfelelő sűrűségű, homogén, csomómentes. A tészta kellően főtt.

Illat:

Paradicsomra jellemzően savanykás, enyhe rántás szag érezhető.

Íz:

Savanykás, gyengén édeskés, a paradicsom íz kevésbé intenzív, a fűszerek íze nem érezhető.

Rántott halfilé (7,5dkg/adag) burgonyapürével (25 dkg/adag)

Külső megjelenés:

0,5-1 cm vastag, tenyérnyi méretű, aranybarnára sütött halfilé. A panír egyenletesen vastag, hézagmentesen fed. A halhús rózsaszínes-fehér színű.

A burgonyapüré vajsárga színű, krémes állagú. Teteje aprított petrezselyemzöldbe forgatott, nyers, reszelt sárgarépával díszített.

Állomány:

A hal panír része kissé száraz, nem ropogós, nem olajos, elválik a halhústól. A hal rugalmasan puha, kissé szétmálló.

A burgonyapüré sűrű, krémes, csomómentes.

A sárgarépa kellemesen ropogós, friss.

Illat:

Kissé jellegtelen hal illat.

A köret kellemes, tiszta, burgonyapürére jellemzően enyhén savanykás.

Íz:

A hal fajtájára jellemzően gyengébben hal ízű, a burgonyapüré tiszta, ízletes.

Összességében a hal és a burgonyapüré kellemes, harmonikus íz hatású.

Alma

Külső megjelenés:

8 cm átmérőjű, sárgás piros, gömbölyű alakú alma. Kisebb ütődés látható rajta.

Állomány:

Lédús, harapva roppanós, enyhén kásás. A héja kissé kemény.

Illat:

Jellegzetes, savanykás-édeskés.

Íz:

Fajtájára jellemző édes-savanykás, enyhe, betárolt almára emlékeztető íz érezhető.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Paradicsomleves

Paradicsompüré

Vöröshagyma

Zellergumó

Étolaj

Liszt

Petrezselyemzöld

Kristálycukor

Száraztészta

Cápaharcsafilé

Tojás

Zsemlemorzsa

Burgonya

Tej

Rama

Tejszín

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >