null Heves megye - 22.számú vizsgálat-Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

Heves megye- 22.számú vizsgálat-Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

Heves megye - 22.számú vizsgálat - Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

22.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha (3300 Eger, Cifrakapu tér 4.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros burgonyaleves, Sajtos csirkemell, grillezett zöldségköret  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.10.

Napi adag: 63 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szent József Kollégium

(3300 Eger, Foglár út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros burgonyaleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos-pirosra színezett, kissé opálos, híg lében, nagyobb méretűre vágott burgonyakockák, apró sárgarépa, fehérrépa és hagymadarabkák, elvétve zöldfűszer levél foszlányok. Alján fekete és piros fűszerszemcsék, tetején pirosas zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a burgonya kellően puha, de kevésbé jól tisztított.

Illat:

Kellemesen fűszeres, paprikás, hagymás, köményes.

Íz:

Kellően fűszeres, köményes, paprikás. Összhatása harmonikus.

 

Sajtos csirkemell (7 dkg/adag), grillezett zöldségköret (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 9-10x7-8 cm nagyságú, 0,5 cm vastagságú csirkemell filé szelet. Halványsárga színű sajt ráolvasztva. A hús fekete, piros fűszerszemcsékkel megszórva. Tetszetős megjelenésű zöldségköret, eltérő méretű brokkoli és karfiolrózsák, hullámosra vágott sárgarépa karikák, zöldhüvelyű zöldbab, zöldborsó és kukoricaszemek, piros színű paprika darabok. A zöldségköret párolt, grillezés nyomokban sem látható.

Állomány:

 A hús rugalmasan puha, jellegzetesen száraz, a sajt olvadt.

A zöldségek roppanósak, a zöldbab szívós, kemény, nehezen rágható, szinte nyers.

Illat:

A hús gyengén fűszeres, a sajt intenzív, jellegzetes. A zöldségek illata felismerhető, tiszta.

Íz:

A hús gyengén fűszeres, a ráolvadt sajttól enyhén savanykás. A zöldségek natúr jellegűek, inkább párolt, nem grillezett zöldségre jellemzően. Tiszta, idegen íztől mentes. A zöldbab nyers volta sokat rontott a zöldségköret élvezeti értékén.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Magyaros burgonyaleves

Burgonya

Liszt

Olaj

Vöröshagyma

Gyökér

Sárgarépa

Lecsó

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Grillezett zöldségek

Olaj-főzéshez

Só-Főzéshez

Inyenc zöldségkeverék

Sajtos Csirkemell

Csirkemell filé

Trappista sajt

Szerecsendió

Liszt

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >