null Hajdú-Bihar megye - 7. számú vizsgálat - Svetits Főzőkonyha

Hajdú-Bihar megye - 7. számú vizsgálat - Svetits Főzőkonyha

Hajdú-Bihar megye - 7. számú vizsgálat - Svetits Főzőkonyha

7. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Svetits Főzőkonyha (4024 Debrecen, Szent Anna utca 20-26.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Májgaluska leves, Zöldborsó főzelék, Rántott csirkemell,

Magvas tallér, Körte

 

Mintavétel ideje: 2016.12.06.

Napi adag: 837 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (4 dl /adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga színű lé, felszínén olajcseppekkel, melyben szabálytalan méretű ás alakú sárgarépadarabok és különböző méretű májgaluskák láthatóak.

Állomány:

A leves hígan folyó, a répa és a májgaluska kellően átfőtt, puha.

Illat:

Harmonikus, jellegzetesen májgaluska illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen fűszerezett, jellegzetes májas ízű, idegen íztől mentes.

Zöldborsó főzelék(4 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fehér színű lében egyenletes nagyságú zöldborsó szemek találhatóak.

Állomány:

A főzelékalap sűrű, csomómentes. A borsó kellően átfőtt, nem széteső.

Illat:

Kellemesen édeskés, zöldborsó illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés, jellegzetes zöldorsó ízű, idegen íztől mentes.

Rántott csirkemell (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes vastagságú, aranybarna színű szelet. Egyenletes vastagságú panírréteg alatt, fehér hússzelet látható. A panír teljesen befedi a húst.

Állomány:

A panír ársült, ropogós, a hús puha, könnyen vágható, nem rágós.

Illat:

Kellemesen, harmonikus illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, kellemesen fűszerezett, jellegzetes, idegen íztől mentes.

Magvas tallér (4db/adag)

Külső megjelenés:

Kerek alakú, világosbarna, fényes felületű, többféle, egész, felismerhető magvakkal (napraforgó, dió, mogyoró) szórt.

Állomány:

Nem morzsálódó, könnyen törhető, ropogós, átsült.

Illat:

Édes, kellemesen napraforgó illatű, harmonikus, idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, a napraforgó íze dominál, harmonikus, idegen íztől mentes.

Körte (1db/adag)

Külső megjelenés:

Matt felületű. Egyik oldalán sárga, másik oldalán zöldes-sárga szívű, közepes méterű, kb. 1 cm-e, ütődésből származható sérülés látható, de ép, egészséges gyümölcs.

Állomány:

Érett gyümölcs, héja ropogós, húsa lédús, puha.

Illat:

Kellemesen, harmonikus, aromás illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé jellegzetes, kissé savanykás-kesernyés, aromaszegény, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Májgaluska leves

Csont vegyes

Sertésmáj

Sertés zsír

Tojás

Liszt

Zsemlemorzsa

Zsemle

Fűszerpaprika

Majoranna

Ételízesítő

Gyökér

Karalábé

Kelkáposzta

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zöldborsófőzelék

Olaj

Tej 1,5%

Liszt

Kristálycukor

Petrezselyemzöld mirelit

Zöldborsó mirelit


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >