null Hajdú - Bihar megye - 26. számú vizsgálat - Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola - Debrecen

Hajdú - Bihar megye - 26. számú vizsgálat - Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola - Debrecen

Hajdú - Bihar megye - 26. számú vizsgálat - Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola - Debrecen

26. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Főzőkonyha
(4030 Debrecen, Diószegi út 21.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Párizsi csirkemell + zöldséges rizs, Vegyes vágott

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 17.

Mintavételi alap : 406 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14 év, 15-19 év

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Hit Gyülekezete Egyház

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Rózsaszín alaplé, megfelelő színintenzitás. Fahéj fűszerszemcsék és gyümölcsök (meggy, alma, szilva) láthatók benne. A sűrítés egyenletesen oszlik el, csomómentes.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű. A sűrítés homogén, sima. A gyümölcsök kellően átfőttek, puhák.
Illat: Jellegzetes, édes illatú. A fűszerek és gyümölcsök illata összhangban van, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés, jellegzetesen telt ízhatású, aromás. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Párizsi csirkemell + Zöldséges rizs (7 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Rizs: A rizs törtfehér színű, hosszúkás formájú, felülete csillogó, fényes. Zöldséggel dúsított, a rizsszemek kisebb csomókban állnak össze.
Párizsi csirkemell: A szelet húsra jellemző formájú, közel azonos, ép. A hús bundázása a fajtára jellemző, hiánytalanul fedett, aranybarnára sült.

Állomány: Rizs: Egyenletesen átfőtt, kissé ragacsos, könnyen rágható, nem zsíros. A zöldségek kellően puhák.
Párizsi csirkemell: A bundázás ropogós, de kissé olajos. A hús kellően átsült, puha, jól rágható. Az egyik szelet hús apró csontszilánkot tartalmazott.
Illat: Rizs: Tiszta, idegen szagtól mentes, jellegzetes, harmonikus. A rizs natur illata érződik.
Párizsi csirkemell: A húson kissé érződik a zsiradék illata.
 
Íz: Rizs: Idegen íztől mentes. Megfelelően fűszerezett, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.
Párizsi csirkemell: Jellegzetesen telt, karakteres. A bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikusan érezhető. Idegen ízől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes vágott

Külső megjelenés: A felhasznált zöldségek közel azonos méretűek, megfelelően tisztítottak, kártevőktől mentesek. A felhasznált növények színe a fajtájukra jellemző. A felönőlé tiszta áttetsző.
Állomány: Roppanós, az összetevőkre jellemző állagú, jól rágható, lédús.
Illat: Jellemző illatú, ecetes, intenzív, harmonikus. Idegen szagtól mentes, teljes élvezeti értékű.
Íz: Harmonikus, intenzív, ecetes, megfelelően savanyított. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves
Meggy mirelit
Főzőtejszín 3 l
Alma 9 kg
Vaníliás cukor 1 kg
Kristálycukor
Liszt

Párolt csirkemell + Zöldséges rizs
Csirkemell
Tojás

Liszt
Olaj
Mexikói vegyeszöldség mirelit
Rizs



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >