Hajdú-Bihar megye- 2. számú vizsgálat-Epreskúti Általános Iskola Tálalókonyha
Hajdú-Bihar megye- 2. számú vizsgálat-Epreskúti Általános Iskola Tálalókonyha
2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Epreskúti Általános Iskola Tálalókonyha
(4030 Debrecen, Epreskert utca 80.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.24. Napi adag: 119 adag/ebéd Főzőkonyha: Sodexo Mo. Kft. 4007.Petőfi Sándor Diákétterem (4030 Debrecen, Szabó Kálmán út 3-5.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Magyaros Karfiolleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
A pirosas-sárgás lében nem egyenlő méretű karfiolrózsák találhatóak. A karfiolon kívül sárgarépa, petrezselyem és zöld növényi darabkák találhatóak. A leves felületén apró zsiradékcseppek láthatóak. |
Állomány: |
A leves a benne lévő sok zöldségnek köszönhetően kellően sűrű. A zöldségek jól átfőttek, kanállal könnyen darabolhatóak. |
Illat: |
A jellegzetes karfiol illat érzékelhető, idegen szagtól mentes, kellemesen harmonikus. |
Íz: |
Kevésbé zamatos, kissé csípős utóíze van. A karfiol íze kevésbé érzékelhető, kevésbé sós, fűszertelen, idegen szagtól mentes. |
Roston sült csirkemell (1szelet/adag)
Külső megjelenés: |
A hússzeletek vastagsága nem egyenletes, halvány barnára sült, fűszerpaprikától pirosas, borstól sötétebb színű. A szaft pirosas színű. |
Állomány: |
A hús átsült, de kissé kemény, kissé száraz, nem omlós. Késsel kissé nehezen vágható. |
Illat: |
A jellegzetes sült hús illatú, idegen szagtól mentes, kissé olajos illat érzékelhető, kellemesen harmonikus. |
Íz: |
Kellemes, idegen íztől mentes. A fűszerezés (só, bors, paprika) egyenletesen, harmonikusan érezhető. |
Burgonyapüré (20dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Homogén megjelenésű, sárgás színű, burgonyadaraboktól, idegen anyagtól mentes. |
Állomány: |
Egyenletesen tört, nagyobb - töretlen - burgonyadarabokat nem tartalmaz. Sima, homogén állagú, megfelelő sűrűségű, jól átfőtt. |
Illat: |
A jellegzetesen burgonya illatú, idegen szagtól mentes, kellemesen harmonikus. |
Íz: |
Kissé sós, burgonyára kevésbé jellegzetes, enyhén vajas ízű, idegen íztől mentes. |
Uborkasaláta (8dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Az uborka szeletek nem egyenletes vastagságúak, karikára szeleteltek. Az uborka héja élénkzöld, míg az uborka belseje halványzöld színű. A salátalé enyhén zöldes színű. |
Állomány: |
Az uborka belseje kissé puha, míg a széle ropogós. |
Illat: |
Kissé ecetes, az uborka jellegzetes illata nem érezhető, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Az ecet íze dominál, az uborka íze kevésbé érezhető. Kissé csípős íz hatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Magyaros karfiolleves Karfiol (mirelit) Lecsó konzerv Sárgarépa kocka (mirelit) Gyökér kocka (mirelit) Zeller kocka (mirelit) Vöröshagyma Olaj Liszt Fűszerpaprika Só Kristálycukor Petrezselyem (mirelit) Zöldségleves fűszerkeverék Őrölt bors Roston sült csirkemell Csirkemell filé Olaj Keményítő étkezési kukoricadara Sültcsirke fűszerkeverék Só Burgonyapüré Burgonya Tej 1,5% Margarin Só Uborkasaláta Kígyó uborka Víz Kristálycukor Ecet 10% Só Fokhagyma
|