null Hajdú-Bihar megye- 11.számú vizsgálat-Pávai Vajna Általános Iskola-Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye- 11.számú vizsgálat-Pávai Vajna Általános Iskola-Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye- 11.számú vizsgálat-Pávai Vajna Általános Iskola-Hajdúszoboszló

11. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Pávai Vajna Általános Iskola (4200 Hajdúszoboszló, Hőforrás utca 143.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Lebbencsleves, Pulykaragu, Zöldborsófőzelék, Banán

 

Mintavétel ideje: 2017.03.16.

Napi adag: 280 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarnás sárgás lében közel azonos méretű burgonya és különböző méterű pirított tészta darabok láthatóak. A leves felületén apró zsírcseppek vannak.

Állomány:

A lé hígan folyó, a burgonya és a tészta jól átfőtt, nem ázott.

Illat:

Jellegzetes pirított tészta, paprikás illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes pirított tészta, paprikás ízű, harmonikus, kellemesen fűszeres, idegen íztől mentes.

Pulykaragu (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A szaft hígan folyó, sárgás-barnás színű, felületén apró zsírcseppek láthatóak. A hús közel azonos méretűre darabolt.

Állomány:

A hús megfelelő mértékben átfőtt, jól rágható, kövér részektől mentes.

Illat:

 Jellegzetes paprikás, kellemesen főtt hús illatú, harmonikusan fűszeres, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes paprikás, kellemesen főtt hús ízű, harmonikusan fűszeres, idegen íztől mentes.

Zöldborsófőzelék (3 dl)

Külső megjelenés:

Fehéres színű főzelékalapban azonos méretű zöldborsószemek vannak, fűszerezésből származó zöld növényi darabkák láthatóak.

Állomány:

A lé sűrűn folyó, besűrítésből származó csomóktól mentes, a zöldborsó jól átfőtt, de nem széteső.

Illat:

 Jellegzetesen édeskés, zöldborsó illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetesen édeskés, zöldborsó ízű, idegen íztől mentes.

Banán (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletesen sárga színű héj, sérüléstől mentes. Közepes méretű, sérüléstől mentes, ép, friss.

Állomány:

A héj, nem vastag, könnyen lehúzható, a gyümölcshús megfelelően érett, világossárga színű, ütődéstől, barnulástól mentes. Kellemesen puha.

Illat:

Kellemesen aromás, jellegzetesen édeskés, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen aromás, jellegzetesen édeskés, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Lebbencsleves

Burgonya

Vöröshagyma

Olaj

Lecsó konzerv

Ételízesítő

Fűszerpaprika

Nagykocka tészta

Őrölt bors

Zöldborsófőzelék

Zöldborsó (mirelit)

Liszt

Kristálycukor

Tej

Petrezselyemzöld

Pulykaragu

Pulyka medalion

Olaj

Őrölt bors

Vöröshagyma

Ételízesítő

Pörkölt alap fix

Fokhagyma granulátum

Fűszerpaprika

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >