Győr-Moson-Sopron megye - 28. számú vizsgálat - Arany János Általános Iskola Tálalókonyha
Győr-Moson-Sopron megye - 28. számú vizsgálat - Arany János Általános Iskola Tálalókonyha
28. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Arany János Általános Iskola Tálalókonyha
(9023 Győr, Örkény István u. 6.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,4 pont |
Menü: Gombaleves, Pulyka brassói, főtt burgonya, Fejes saláta
Mintavétel ideje: 2018. június 5.
Mintavételi alap : 536 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év
Főzőkonyha: Krúdy Étterem Főzőkonyha
(9023 Győr, Örkény István u. 8-10.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombaleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától kissé barnásra színezett opálos alaplében, jól tisztított, különböző méretűre és alakúra darabolt drappos-szürkés színű csiperkegomba, narancsos színű kb. 1x1 cm-es sárgarépakocka és tört fehér fehérrépakocka található megfelelő és arányos mennyiségben. A leves tetején apró, narancsos színű zsiradékcsepp, benne megfelelő méretűre darabolt zöldfűszer darabok és fekete fűszerszemcsék láthatóak. Levesbetétként szabálytalan alakú és egyenetlen méretű vajszínű csipetke tésztát tartalmaz. Étvágygerjesztő megjelenésű. |
Állomány: | Az alaplé megfelelő sűrűségű, hígan folyó, a zöldségek megfelelően és egyenletesen átfőttek, kellően puhák, a levesbetét túlfőtt. |
Illat: | A gomba, a hagyma és a pirospaprika illata dominál, friss, harmonikus. Idegen illattól mentes. |
Íz: | A gomba és a hagyma íze harmonikusan érződik, megfelelően ízesített, fűszerezett, a bors íze intenzívebb. Idegen íztől mentes. |
Pulyka brassói, főtt burgonya (20 + 7 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Élénksárga színű, egyenetlen cikkekre darabolt, töredezett főtt burgonya köret. Pirospaprikától színezett, tetején narancsos színű zsiradékcseppeket tartalmazó, drappos-narancsos bő szaftban egyenetlen méretűre darabolt kb. 5x2x2 cm-es pulykamell darabok és zöld fűszerszemcsék láthatók. A feltálalt étel és az étel megnevezése nincs összhangban. |
Állomány: | A burgonya néhol szürke foltokat tartalmaz, nem egyenletesen főtt át. A szaft sima, sűrűn folyó, mártás jellegű, a hús átsült, porhanyós, néhol inas. |
Illat: | A burgonya jellegzetes, tiszta illata jól harmonizál a szaftos hús, magyaros, paprikás-hagymás illatával. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A burgonya semleges, kissé íztelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érződik, amit a hús fűszeres, hagymás-paprikás íze ellensúlyoz. Idegen íztől mentes. |
Fejes saláta
Külső megjelenés: | Az élénkzöld színű, negyedelt saláta megfelelő mennyiségű felöntő lében látható. A felöntő lében és a salátán homokszemcsék, az egyik mintában több elpusztult muslinca látható. A saláta emiatt undort keltő, az érzékszervi bírálatot nem folytattuk. |
Állomány: | - |
Illat: | - |
Íz: | - |
Részletes összetétel/anyaghányad :