null Győr-Moson-Sopron megye - 28. számú vizsgálat - Arany János Általános Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye - 28. számú vizsgálat - Arany János Általános Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye - 28. számú vizsgálat - Arany János Általános Iskola Tálalókonyha

28. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Arany János Általános Iskola Tálalókonyha
(9023 Győr, Örkény István u. 6.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,4 pont

 

 

Menü: Gombaleves, Pulyka brassói, főtt burgonya, Fejes saláta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 5.

Mintavételi alap : 536 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha: Krúdy Étterem Főzőkonyha
(9023 Győr, Örkény István u. 8-10.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gombaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától kissé barnásra színezett opálos alaplében, jól tisztított, különböző méretűre és alakúra darabolt drappos-szürkés színű csiperkegomba, narancsos színű kb. 1x1 cm-es sárgarépakocka és tört fehér fehérrépakocka található megfelelő és arányos mennyiségben. A leves tetején apró, narancsos színű zsiradékcsepp, benne megfelelő méretűre darabolt zöldfűszer darabok és fekete fűszerszemcsék láthatóak. Levesbetétként szabálytalan alakú és egyenetlen méretű vajszínű csipetke tésztát tartalmaz. Étvágygerjesztő megjelenésű.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, hígan folyó, a zöldségek megfelelően és egyenletesen átfőttek, kellően puhák, a levesbetét túlfőtt.
Illat: A gomba, a hagyma és a pirospaprika illata dominál, friss, harmonikus. Idegen illattól mentes.
Íz: A gomba és a hagyma íze harmonikusan érződik, megfelelően ízesített, fűszerezett, a bors íze intenzívebb.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulyka brassói, főtt burgonya (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés: Élénksárga színű, egyenetlen cikkekre darabolt, töredezett főtt burgonya köret. Pirospaprikától színezett, tetején narancsos színű zsiradékcseppeket tartalmazó, drappos-narancsos bő szaftban egyenetlen méretűre darabolt kb. 5x2x2 cm-es pulykamell darabok és zöld fűszerszemcsék láthatók. A feltálalt étel és az étel megnevezése nincs összhangban.
Állomány: A burgonya néhol szürke foltokat tartalmaz, nem egyenletesen főtt át. A szaft sima, sűrűn folyó, mártás jellegű, a hús átsült, porhanyós, néhol inas.
Illat: A burgonya jellegzetes, tiszta illata jól harmonizál a szaftos hús, magyaros, paprikás-hagymás illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonya semleges, kissé íztelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érződik, amit a hús fűszeres, hagymás-paprikás íze ellensúlyoz. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejes saláta

Külső megjelenés: Az élénkzöld színű, negyedelt saláta megfelelő mennyiségű felöntő lében látható. A felöntő lében és a salátán homokszemcsék, az egyik mintában több elpusztult muslinca látható. A saláta emiatt undort keltő, az érzékszervi bírálatot nem folytattuk.
Állomány: -
Illat: -
Íz: -

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >