null Győr-Moson-Sopron megye - 22. számú vizsgálat - Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 22. számú vizsgálat - Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 22. számú vizsgálat - Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár

22. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Kossuth Lajos Gimnázium Főzőkonyha
(9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 3.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,6 pont

 

 

Menü: Meggyleves, Natúr csirkemell burgonyapürével,
Uborkasaláta

 

Mintavétel ideje: 2018. május 30.

Mintavételi alap : 896 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-18 év

Üzemeltető: Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet
(9200 Mosonmagyaróvár Gorkij u. 3.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Meggyleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Meggyre jellemző, élénk mályvaszínű, krémszerű, csomómentesre sűrített leves tetején drappos színű mandulaszelet szórat látható. A gyümölcs a levesben pürésített. A levesben a feltehetően tejterméktartalmú sűrítésből származó apró fehér pettyek láthatók.
Állomány: A leves krémlevesre jellemző sűrűségű, krémes, selymes, sima, csomómentes, a gyümölcsök egyenletesen pürésítettek, a mandula könnyen rágható.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata  harmonikusan érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, édeskés-savanykás, a gyümölcs és a mandula íze harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natúr csirkemell burgonyapürével (15 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A 2 darab, kb. 12x 5 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, arany barnára sütött, apró fűszerszemcséket, borsszemcséket tartalmazó hússzelet köreteként sárgás színű, néhány burgonyadarabot tartalmazó, matt felületű burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő.

Állomány: A burgonyapüré, krémes, lágy, de egy-két apró burgonyadarab érezhető benne. A hús kellően átsült, szaftos, jól rágható, porhanyós.
Illat: A burgonyapüré jellegzetes, semleges illatát a  hús jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonyapüré tiszta, ízét a megfelelően ízesített hús frissen sült íze harmonikusan kiegészíti. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uborkasaláta

Külső megjelenés: Héjat tartalmazó, jellemző, világoszöld színű, megfelelő és egyenletes vastagságúra, kellően vékonyra szelt kígyóuborka-karikák láthatók megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta felöntőlében. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az uborka roppanós, friss hatású, zsenge, kellően átérett a felöntőlében.
Illat: Illata megfelelően savanykás-édeskés-fokhagymás, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Savanykás-édeskés, tiszta ízű, meglelően ízesített. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag:

Meggyleves
Kristálycukor 1,6 kg
Szegfűszeg, őrölt 0,008 kg
Meggy, mirelit 14 kg
Citromlé 0,23 l
Fahéj, őrölt 0,008 kg
Keményítő 0,12 kg
Puncs puding 0,54 kg
Főzőkrém 1,3 l

Natúr csirkemell
Liszt 0,6 kg
Olaj 0,6 l
Só 0,14 kg
Csirkemell filé 10 kg

Burgonyapüré
Burgonya 25 kg
Só 0,2 kg
Margarin 1,2 kg
Tej 2 l

Uborkasaláta
Só 0,2 kg
Kristálycukor 0,5 kg
Fokhagyma 0,06 kg
Ecet 0,3 l
Kígyó uborka 47 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >