null Győr-Moson-Sopron megye - 21. számú vizsgálat - Kimle Nemzetiségi Óvoda

Győr-Moson-Sopron megye - 21. számú vizsgálat - Kimle Nemzetiségi Óvoda

Győr-Moson-Sopron megye - 21. számú vizsgálat - Kimle Nemzetiségi Óvoda 

21. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Kimle Nemzetiségi Óvoda Tálalókonyha
(9181 Kimle, Cseregle u. 5.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,9 pont

 

 

Menü: Burgonyaleves, Székelykáposzta, Félbarna kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 2.

Mintavételi alap : 46 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha: Egyetem Étterem Mosonmagyaróvár
Kimlei Főzőkonyha
(9181 Kimle Fő u. 112.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Burgonyaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancsosra színezett, sűrítést tartalmazó opálos alaplében egyenetlen méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű, közel egyenletes kockázott sárgarépa, és tört fehér színű fehérrépakockák és egyenletes méretűre aprított zöld fűszerlevelek úsznak, alján fekete borsszemcsék, kis mennyiségben főtt hagymaszálak is láthatók. A leves tetején nagyobb méretű narancsos zsiradékcseppek láthatók. A zöldségek mennyisége és arányuk megfelelő. Apró tésztatörmelék formája a szétfővéstől nem beazonosítható.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, opálos. A zöldségek átfőttek, puhák, a burgonya nem egyenletesen főtt át, a sárgarépa és a levesbetét túlfőtt.
Illat: Savanykás illatú, telt, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Savanykás ízű, a zöldfűszer íze dominál, a fagyasztott zöldségre jellemző jellegzetes íz is érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Székelykáposzta (20  dkg /adag)

Külső megjelenés:

A fűszerpaprikától narancsszínűre színezett tejfölre emlékeztető termékkel megfelelően sűrített főétel sok híg lét tartalmaz. A káposzta egyenletesen szeletelt, barnáspirosas színű. A barnás, szabálytalan alakúra vágott húskockák többnyire jól tisztítottak. Tetején piros zsírcsepp, láthatók.

Állomány: A lé a kelleténél hígabb, a káposzta és a hús megfelelően átfőtt, a hús puha, szálasan omlós.
Illat: A hús és a savanykás káposzta illata harmonikusan érződik. Idegen szag nem érezhető.
Íz: A fűszeres hús és a káposzta kelleténél erősebben savanykás íze érezhető. Idegen íz nem érezhető. Tartalmas főétel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér

Külső megjelenés: A kb. 12x15 cm-es, 1,5 cm vastagságú formában sütött egész kenyérszelet héja összefüggő, aranybarna színű, arányosan domború, az alsó része szabályos. A bélzet a felhasznált lisztre jellemző, drappos színű.  A bélzet a héjtól nem elválló.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, megfelelően lyukacsos, csomómentes.
Illat: A felhasznált lisztre jellemző, aromás, tiszta gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, tiszta, enyhén savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >