null Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft. - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft. - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft.  - Mosonmagyaróvár

20. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Egyetem Étterem Konyha Kft. Főzőkonyha
(9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,1 pont

 

 

Menü: Csontleves, Burgonyafőzelék pulyka fasírttal

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 29.

Mintavételi alap : 200 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Üzemeltető: Egyetem Étterem Konyha Kft.
(9200 Mosonmagyaróvár Vár 2.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Csontleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Az aranysárga színű, alaplé tetején apró zsiradékcseppek és a csontból kifőtt velődarabok láthatók. A narancsos színű sárgarépa szabályos, 1x1x1 cm-es kocka alakúra vágott. A levesbetét tört fehér színű eperlevélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő, a leves megjelenése étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa és a levestészta megfelelően megfőttek.
Illat: A sárgarépa, a főtt csont és a levesbetét harmonikus, a csontlevesre jellemző illatú, telt. Idegen szagtól mentes.
Íz: A csontlevesre jellemző íz világú, telt, harmonikus, megfelelően fűszerezett, ízesített. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék pulyka fasírttal (4 dl + 14 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától narancsosra színezett, tejfölre emlékeztető sűrítőanyagból származó, apró fehér pettyeket tartalmazó főzelékalapban piros és fekete fűszerszemcsék és vékonyra szelt burgonyadarabok láthatók.

A feltétként tálalt 2 db fasírt, korong alakúk 5x6-cm es átmérőjű, 2-3 cm vastagságú, egyenletesen apróra darált húsból készült, felületét arany barnára sült zsemlemorzsa fedi. A darált húsban apró fűszerszemcsék látszanak, metszéslapja világosabb színű, megfelelően átsült.

Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, a sűrítés csomómentes, sima. A burgonya egyenletesen átfőtt. A fasírt a termékre jellemző, megfelelő állományú, jól rágható, nem széteső, a fűszereloszlás egyenletes, megfelelően átsült.
Illat: A főzelék jellegzetes, savanykás illatú, a babérlevél illata jól érezhető. A fasírt megfelelően fűszerezett, jellemző illatú. Összhatásában harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék jellegzetesen savanykás, megfelelően fűszerezett. A fasírt jellemzően ízesített, fűszerezett, telt ízű. Összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra :

Csontleves
Sertés csont 15 kg
Petrezselyemgyökér 3 kg
Sárgarépa 3 kg
Tészta 1,5 kg
Zeller 1 kg
Karalábé 1 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Kelkáposzta 0,5 kg
Só 0,3 kg
Ételízesítő 0,3 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Fekete bors egész 0,02 kg

Burgonyafőzelék
Burgonya 20 kg
Olaj 3 l
Liszt 2,5 kg
Topföl 2 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Só 0,3 kg
Fűszerpaprika 0,3 kg
Ételízesítő 0,25 kg
Babérlevél 0,05 kg
Fekete őrölt bors 0,03 kg

Pulyka fasírt
Tojás 30 db
Pulykamell 8 kg
Fehér kenyér 3 kg
Zsemlemorzsa 1,5 kg
Olaj 0,8 l
Vöröshagyma 0,5 kg
Só 0,3 kg
Ételízesítő 0,2 kg
Fokhagyma 0,15 kg
Fekete őrölt bors 0,08 kg
Majoranna 0,05 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >