Győr-Moson-Sopron megye-13.számú vizsgálat-Lackner Kristóf Általános Iskola
Győr-Moson-Sopron megye-13.számú vizsgálat-Lackner Kristóf Általános Iskola
számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Lackner Kristóf Általános Iskola (9400 Sopron, Révai Miklós út 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.30. Napi adag: adag/ebéd Főzőkonyha: Központi Germekkonyha (9400 Sopron, Besenyő út 11-13.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Csirke raguleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-sárga, enyhén zavaros alaplében különböző méretű csirkemell darabok, mirelit zöldborsó, fehér- és sárgarépa kockák, sárgásfehér galuska, valamint minimális, apró vöröshagyma kockák. Tetején sárgás piros apró zsírcseppek. Tartalmas leves. |
Állomány: |
A lé a húsfoszlányok miatt kissé zavaros. A sárgarépa és a zöldborsó enyhén roppanós, nem szétfőtt, a fehérrépa kissé túlfőtt. A hús és a galuska jellegének megfelelően puha. |
Illat: |
A hús és a zöldségek illata dominál, kellemes, harmonikus. |
Íz: |
Az alaplé vízízű, teljesen fűszer- és sószegény. A külső megjelenése és az összetétele átlag feletti, az íze sajnos átlag alatti. |
Sajtos-tejfölös tészta (24dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Közel azonos méretű, körülbelül 5 milliméter széles metélttészta. Rajta fehér tejföl, sárga színű reszelt sajt. A tészta és a feltét aránya megfelelő. |
Állomány: |
A tészta kellően átfőtt, rugalmas, nem szétfőtt. A tejföl sűrűn folyó, a sajt rugalmas. |
Illat: |
Gabona illatú, illetve a tejföltől és a sajttól enyhén savanykás. |
Íz: |
A tészta ízetlen, de a sajttal és tejföllel összekeverve kellemes, jellegének megfelelő. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Csirke raguleves Csirkemell filé Olaj Tojás Liszt Fehér őrölt bors Ételízesítő Vöröshagyma Petrezselyemzöld (mirelit) Zöldborsó (mirelit) Leveszöldség (mirelit) Natúr lecsó konzerv Sajtos-tejfölös tészta Olaj Tejföl 12% Trappista sajt Hosszúmetélt
|