Győr-Moson-Sopron megye-11.számú vizsgálat-Kossuth Lajos Általános Iskola
Győr-Moson-Sopron megye-11.számú vizsgálat-Kossuth Lajos Általános Iskola
11.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kossuth Lajos Általános Iskola (9025 Győr, Kossuth Lajos utca 13.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.06.02. Napi adag: 58 adag/ebéd Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 45. számú üzeme (9025 Győr, Róth Emil út 1.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás enyhén zavaros lében közel azonos méretű, kb. 1cm apró kockára vágott nagyobb mennyiségű sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé és burgonya elszórtan, kevesebb mennyiségben volt jelen. A zöldségek kevésbé jól tisztítottak. A tészta különböző méretű, törtfehér színű gépi cérnametélt, arányaiban nagyobb mennyiségben. A leves alján pár darab zöldség törmelék. A lében néhány apró zöldfűszer darab volt látható. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a karalábé fás, a tészta kellően átfőtt. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, a zöldségek illata kevésbé érződik, fűszerezettség nem érezhető, aromaszegény. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Az íz jellegtelen, aromaszegény, fűszerszegény, mirelit zöldségek íze érezhető. Idegen íztől mentes. |
Zöldborsó főzelék (3 dl/adag) Főtt virsli (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Világos sárgás zöldes színű főzelék alapban különböző méretű és színű zöldborsó megfelelő arányban. A főzelékben néhány apró zöldfűszer levél (petrezselyem) található. A virsli egy darab, ehető bélbe töltött, enyhén görbült, barnás rózsaszínes színű. Metszéslap rózsaszín színű húspép több borsdarabbal, a burkolata tiszta. |
Állomány: |
A főzelékalap hígan folyó, csomómentes, a borsó vegyes állományú, vastag héjú, keményebb és puhább szemek is vannak benne. A virsli roppanós, rugalmas, kellően átfőtt, a héj kissé vastagabb, rágós. |
Illat: |
A főzelék jellegzetesen édeskés, kissé aromaszegény illatú. A virsli enyhén füstös, húsos, savanykás illatú. |
Íz: |
A főzelék édeskés, a konzervborsó íze dominál, kissé fűszerszegény, aromaszegény. A virsli enyhén füstölt, enyhén sós, jellegzetesen aromás. Összhatásában megfelelő. |
Kenyér
Külső megjelenés: |
Kb. 10x13cm-es téglalap alakú egész szelet, szabályos formában sült, előre szeletelt kissé korpázott kenyér. A héja aranybarnára sült, bélzete drappos színű, korpaszemcsékkel tarkított. |
Állomány: |
Jól átsült, egyenletesen lazított, rugalmas, néhány apró légüreg látható. A héj visszapuhult. |
Illat: |
Jellegzetesen enyhén savanykás, kissé élesztős illatú, aroma szegény. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, kellően sós, enyhén savanykás. Idegen Íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Csontleves Olaj Só Őrölt fekete bors Paradicsompüré Ételízesítő Zeller Vöröshagyma Sárgarépa Petrezselyemgyökér Karalábé Kelkáposzta Petrezselyemzöld Fokhagyma Szerecsendió 4 tojásos száraz tészta Zöldborsófőzelék Olaj Búzaliszt Cukor Só Petrezselyemzöld Zöldborsó (mirelit) Tej 1,5 % Baromfi virsli
|