null Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

2018. május 30, szerda

Az Univer Product Zrt. felhívása: 
Az Univer Product Zrt. tájékoztatja tisztelt fogyasztóit, hogy az általa gyártott és forgalmazott Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel (8 hónapos kortól) egy összetevőjével kapcsolatban élelmiszerbiztonsági kockázat merült fel. Az Univer felelős élelmiszer gyártóként a NÉBIH országos felhívására a termékben használt fűszerkömény alkaloida tartalmára vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálat a köményben az elfogadható szintet meghaladó mértékben idegen növényből származó atropint mutatott ki.

Az összetevő által érintett késztermék vizsgálata folyamatban van. Amíg e vizsgálat igazolja, hogy a termék biztonsággal fogyasztható-e, az Univer azonnali hatállyal visszahívja a kereskedelmi forgalomba került Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel következő tételeit:

Termék megnevezése: Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel, 8 hónapos kortól

  • Kiszerelés: üveg, 163 g
  • EAN kód: 5 999536 005274

A zárólapka oldalán található minőségmegőrzési idő és termékkód számsor:

31.12.2019.015
17.321

vagy

31.12.2020.015
18.135

vagy

31.12.2020.015
18.022

A termék egyszeri, vagy rövid ideig tartó fogyasztása nem ártalmas az egészségre. Az Univer kéri az érintett fogyasztókat, hogy a szóban forgó már megvásárolt terméket ne fogyasszák el.

További információ: informacio@univer.huwww.bebietel.hu

Az Univer Product Zrt. az okozott kellemetlenségért fogyasztói szíves elnézését kéri.

 

A felhívás és a kép forrása: https://www.bebietel.hu/hu/felhivas.html


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 20, szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

Tovább >