null Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

2018. május 30, szerda

Az Univer Product Zrt. felhívása: 
Az Univer Product Zrt. tájékoztatja tisztelt fogyasztóit, hogy az általa gyártott és forgalmazott Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel (8 hónapos kortól) egy összetevőjével kapcsolatban élelmiszerbiztonsági kockázat merült fel. Az Univer felelős élelmiszer gyártóként a NÉBIH országos felhívására a termékben használt fűszerkömény alkaloida tartalmára vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálat a köményben az elfogadható szintet meghaladó mértékben idegen növényből származó atropint mutatott ki.

Az összetevő által érintett késztermék vizsgálata folyamatban van. Amíg e vizsgálat igazolja, hogy a termék biztonsággal fogyasztható-e, az Univer azonnali hatállyal visszahívja a kereskedelmi forgalomba került Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel következő tételeit:

Termék megnevezése: Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel, 8 hónapos kortól

  • Kiszerelés: üveg, 163 g
  • EAN kód: 5 999536 005274

A zárólapka oldalán található minőségmegőrzési idő és termékkód számsor:

31.12.2019.015
17.321

vagy

31.12.2020.015
18.135

vagy

31.12.2020.015
18.022

A termék egyszeri, vagy rövid ideig tartó fogyasztása nem ártalmas az egészségre. Az Univer kéri az érintett fogyasztókat, hogy a szóban forgó már megvásárolt terméket ne fogyasszák el.

További információ: informacio@univer.huwww.bebietel.hu

Az Univer Product Zrt. az okozott kellemetlenségért fogyasztói szíves elnézését kéri.

 

A felhívás és a kép forrása: https://www.bebietel.hu/hu/felhivas.html


Friss hírek

2025. január 29, szerda

A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában

Tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ) az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői. A gasztronómiai megmérettetésre 2025. április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal már három kategóriában. Az idei verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés, így a csapatoknak többek között ezt is szem előtt kell tartaniuk a menüsor összeállításakor.

Tovább >

2025. január 28, kedd

Kezdődik a növényvédelmi drónpilóták kötelező szakmai továbbképzése

A Nébih tájékoztatja a hatósági nyilvántartásba bejegyzett növényvédelmi drónpilótákat, hogy indul a vonatkozó jogszabályban* foglaltak szerint két évente kötelező szakmai továbbképzésük.

Tovább >