null Fejér megye - 78. számú vizsgálat - István Étterem és Panzió - Velence

Fejér megye - 78. számú vizsgálat - István Étterem és Panzió - Velence

Fejér megye - 78. számú vizsgálat - István Étterem és Panzió - Velence

78. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

István Étterem és Panzió Főzőkonyha
(2481 Velence, Templom köz 8-10.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,5 pont

 

 

Menü: Legényfogó leves, Meggyespite
 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 17.

Mintavételi alap : 130 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 10-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője: Sénik István
(2481 Velence, Templom köz 10.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Legényfogó leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, sárgásbarna színű. Apró gyöngyöző zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Zöldfűszerdarabokat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz.
Közel azonos méretű, jól tisztított sárgarépa, petrezselyemgyökér és gomba darabokat tartalmaz. A hús és a májdarabok kb.:1,5x1,5 cm-es méretűek, közel azonos nagyságúak, jól tisztítottak, rágási maradékot nem adnak.
A sűrítés csomómentes, sima, homogén. A levesbetét sárgás színű eperlevél tészta, mely csomókban összetapad. A levesbetét mennyisége az alapléhez viszonyítva arányos. Összességében tetszetős, idegen anyagtól mentes.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, a sűrítés homogén, csomómentes, sima. A zöldségek, a hús, a máj és a levesbetét kellően puha, megfelelően átfőtt, rágási maradékot nem ad.
Illat: Az illata jellegzetes, telt, a zöldségek, a fűszerek a hús és a máj illata harmonikusan érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, aromás ízhatású, a zöldségek, a fűszerek, a hús és a máj íze harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes pite (2 db /adag)

Külső megjelenés: 2db, kb.:8x8x2,5 cm-es, téglatest alakú, porcukorral hintett, élénksárga színű tészta. Kevés meggyet tartalmaz egyenletes eloszlásban. Egyenletesen átsült, a tészta nem törött, alaktartó, rugalmas, egyenletes vastagságú.
Állomány: Megfelelően és egyenletesen átsült, laza szerkezetű, homogén, nem csomós. A tészta kissé száraz és morzsálódik. A meggy egyenletesen átsült, puha, nem ad rágási maradékot.
A szórat sima, egynemű, nem csomós, megfelelő mennyiségű és egyenletesen eloszlatott.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, a sült tészta édeskés illata és a gyümölcs illata jól érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, harmonikus íz, a sült tészta és a gyümölcs édeskés íze jól érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Legényfogó leves
Gyökér
Sárgarépa
Gomba

Delikát
Őrölt bors
Kapor
Citrom
Sertés lapocka
Csirkemáj
Tejföl
Liszt

Meggyes pite
Tojás
Kristálycukor
Liszt
Kefír
Étolaj
Sütőpor
Meggy
Fahéj



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >