null Fejér megye – 74. számú vizsgálat – Totesz Vendéglő - Szabadegyháza

Fejér megye – 74. számú vizsgálat – Totesz Vendéglő - Szabadegyháza

Fejér megye – 74. számú vizsgálat – Totesz Vendéglő - Szabadegyháza

74. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Totesz Vendéglő
(2432 Szabadegyháza, István utca 34.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1 pont

 

 

Menü: Kelbimbó leves, Paprikás burgonya
 

Mintavétel ideje: 2018. február 20.

Mintavételi alap : 100 adag
 

Üzemeltető: Éva Pocak Pizza Kft.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kelbimbó leves (5 dl/adag)

Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, sárgás-barnás színű,zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Piros és barna fűszerszemcséket valamint zöldfűszerdarabokat megfelelő arányban tartalmaz. Jól beazonosítható zöldségek: kelbimbó egészben, különböző méretű és nem kellően tisztított sárgarépadarabok, fehérrépa-és karalábédarabok. Levesbetétként törtfehér színű betűtésztát tartalmaz megfelelő arányban.
A tésztadarabok épek, csomóba nem állnak össze. Idegen anyagot nem tartalmaz. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, homogén. A zöldségek túl puhák, túlfőttek, rágási maradékot nem adnak. A levesbetét megfelelően puha, egyenletesen átfőtt.
Illat:
Kelbimbóra jellemző, a zöldségek illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összahangban van. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, kelbimbós, zöldséges íz. A fűszerezettség kevésbé érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikás burgonya (35dkg /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsos-barnásra színezett, jellemző sűrűségű szaftos lében jól tisztított, különböző méretű és alakú, piropaprikától színezett sárgás burgonyadarabok találhatók. Héj és csíradarabot nem tartalmaz. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Apró, piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz megfelelő arányban.
Közel egyenletes méretű és alakú lecsókolbászt tartalmaz, amely mozaikos, benne barnás húspépbe ágyazott hús és szalonnaszemcsék találhatók egyenletes eloszlásban. Rágós, inas részeket nem tartalmaz.
 

Állomány: A szaft jellemző sűrűségű, a burgonya megfelelően átfőtt, puha, omlós, szaftos. A lecsókolbász egyenletesen átfőtt, puha, rugalmas, jól rágható, megfelelő szerkezetű-állagú, rágási maradékot nem képez.
Illat: Jellegzetes, telt, harmonikus illatú. A fűszerpeprika, a dúsításként használt hústermék és a burgonya illata dominál. Idegen szagtól mentes. Az egytálétel elnevezése összhangban van a bírált étel illatával.
Íz: Jellegzetesen telt, harmonikus ízhatású. Jól érezhető a fűszerezés, a lecsókolbász és a burgonya íze. Megfelelően ízesített és fűszerezett, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.
Az egytálétel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra :

Kelbimbó leves
Vöröshagyma 2 kg
Kelbimbó 7,5 kg
Pirospaprika 1,5 dkg
Levesbetét 12 dkg

Paprikás burgonya
Burgonya 25 dkg
Vöröshagyma 4 dkg
Lecsókolbász 12 dkg
Pirospaprika 0,2 dkg

 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >