Fejér megye – 74. számú vizsgálat – Totesz Vendéglő - Szabadegyháza
Fejér megye – 74. számú vizsgálat – Totesz Vendéglő - Szabadegyháza
74. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Totesz Vendéglő
(2432 Szabadegyháza, István utca 34.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,1 pont |
Menü: Kelbimbó leves, Paprikás burgonya
Mintavétel ideje: 2018. február 20.
Mintavételi alap : 100 adag
Üzemeltető: Éva Pocak Pizza Kft.
Részletes érzékszervi minősítés:
Kelbimbó leves (5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, sárgás-barnás színű,zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Piros és barna fűszerszemcséket valamint zöldfűszerdarabokat megfelelő arányban tartalmaz. Jól beazonosítható zöldségek: kelbimbó egészben, különböző méretű és nem kellően tisztított sárgarépadarabok, fehérrépa-és karalábédarabok. Levesbetétként törtfehér színű betűtésztát tartalmaz megfelelő arányban. A tésztadarabok épek, csomóba nem állnak össze. Idegen anyagot nem tartalmaz. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, homogén. A zöldségek túl puhák, túlfőttek, rágási maradékot nem adnak. A levesbetét megfelelően puha, egyenletesen átfőtt. |
Illat: | Kelbimbóra jellemző, a zöldségek illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összahangban van. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes, kelbimbós, zöldséges íz. A fűszerezettség kevésbé érezhető. Idegen íztől mentes. |
Paprikás burgonya (35dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsos-barnásra színezett, jellemző sűrűségű szaftos lében jól tisztított, különböző méretű és alakú, piropaprikától színezett sárgás burgonyadarabok találhatók. Héj és csíradarabot nem tartalmaz. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Apró, piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz megfelelő arányban. |
Állomány: | A szaft jellemző sűrűségű, a burgonya megfelelően átfőtt, puha, omlós, szaftos. A lecsókolbász egyenletesen átfőtt, puha, rugalmas, jól rágható, megfelelő szerkezetű-állagú, rágási maradékot nem képez. |
Illat: | Jellegzetes, telt, harmonikus illatú. A fűszerpeprika, a dúsításként használt hústermék és a burgonya illata dominál. Idegen szagtól mentes. Az egytálétel elnevezése összhangban van a bírált étel illatával. |
Íz: | Jellegzetesen telt, harmonikus ízhatású. Jól érezhető a fűszerezés, a lecsókolbász és a burgonya íze. Megfelelően ízesített és fűszerezett, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes. Az egytálétel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra :
Kelbimbó leves
Vöröshagyma 2 kg
Kelbimbó 7,5 kg
Pirospaprika 1,5 dkg
Levesbetét 12 dkg
Só
Paprikás burgonya
Burgonya 25 dkg
Vöröshagyma 4 dkg
Lecsókolbász 12 dkg
Pirospaprika 0,2 dkg