Fejér megye – 63. számú vizsgálat – Juventus Hotel Főzőkonyha – Velence
Fejér megye – 63. számú vizsgálat – Juventus Hotel Főzőkonyha – Velence
63. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Juventus Hotel_Főzőkonyha
(2481 Velence, Kis köz 6.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,0 pont |
Menü: Gyümölcsleves, Roston csirke, rizs, pároltzöldség köret
Mintavétel ideje: 2017 augusztus 10.
Mintavételi alap : 65 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyümölcsleves (4 dl/adag))
Külső megjelenés: | Opálos, mályvaszínű alaplében szabálytalan alakú, nagyméretű barnásvöröses meggy és cseresznye, sárgásfehér körte és narancsossárga sárgabarack, és élénksárga őszibarackdarabokat tartalmaz megfelelő és arányos mennyiségben. A gyümölcsök kissé foszlottak. A leves felülete fényes. |
Állomány: | Az alaplé sűrűnfolyó, sima, csomómentes, a gyümölcsök szétfőttek, foszlók, puhák. |
Illat: | Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata és a fűszerek illata (szegfűszeg, fahéjcitrom) harmonikusan érződik. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes, telt, aromás, édeskés-savanykás, a gyümölcsök íze és a fűszerek íze (szegfűszeg, fahéjcitrom) harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes. |
Roston csirke, rizs, pároltzöldség köret (7,5 +7,5 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
3 db kb. 3 mm vastagságú, gyerekkéz nagyságú, hússzeletre jellemző formájú drappos fehéres, roston sült csirkemell szelet apró zöldfűszer-szemcséket tartalmaz a tatején. A köretet adó rizs hosszúkás, fehér színű, matt felületű, pergős rizs, a zöldségköret narancssárga sárgarépakarikákat, zöld brokkoli és törtfehér karfioldarabokat tartalmaz megfelelő és arányos mennyiségben. |
Állomány: |
A hús a csirkemellre jellemző, szárazabb állományú, de jól rágható, puha, a szélein, ahol jobban megpirult, kissé rágós. A rizsszemek, puhák, rugalmasak, különállóak, de kissé szárazak. A zöldségek egyenletesen átfőttek, megfelelő puhaságúak, roppanósak, friss érzetűek. |
Illat: | A roston sült hús jellemző illata a rizs tiszta,gabonára emlékeztető illata és a zöldségek harmonikus illata étvágygerjesztő összhatást eredményez. Idegen illattól mentes. |
Íz: | A roston sült hús jellegzetes íze, a rizs tiszta, gabonára emlékeztető íze harmonizál egymással, amit a néhol egyenetlenül sózott zöldségek ízvilága teltebbé tesz. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra vonatkoztatva:
Gyümölcsleves
Vegyes gyümölcs mirelit 1,5 kg
Fahéj 1 csomag
Citromlé 0,1 l
Kristálycukor 0,25 kg
Szegfűszeg 1 csomag
Tej 1 l
Liszt 0,2 kg
Vaníliás cukor 0,05 kg
Roston csirkemell
Csirkemell 2 kg
Só 0,004 kg
Olaj 0,35 kg
Párolt rizs
Rizs 0,6 kg
Só 0,03 kg
Olaj 0,35 l