null Fejér megye – 63. számú vizsgálat – Juventus Hotel Főzőkonyha – Velence

Fejér megye – 63. számú vizsgálat – Juventus Hotel Főzőkonyha – Velence

Fejér megye – 63. számú vizsgálat – Juventus Hotel Főzőkonyha – Velence

63. számú vizsgálat –  (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Juventus Hotel_Főzőkonyha
(2481 Velence, Kis köz 6.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,0 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Roston csirke, rizs, pároltzöldség köret

 

 

Mintavétel ideje: 2017 augusztus 10.

Mintavételi alap : 65 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (4 dl/adag))

Külső megjelenés: Opálos, mályvaszínű alaplében szabálytalan alakú, nagyméretű barnásvöröses meggy és cseresznye, sárgásfehér körte és narancsossárga sárgabarack, és élénksárga őszibarackdarabokat tartalmaz megfelelő és arányos mennyiségben. A gyümölcsök kissé foszlottak. A leves felülete fényes.
Állomány: Az alaplé sűrűnfolyó, sima, csomómentes, a gyümölcsök szétfőttek, foszlók, puhák.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata és a fűszerek illata (szegfűszeg, fahéjcitrom) harmonikusan érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, aromás, édeskés-savanykás, a gyümölcsök íze és a fűszerek íze (szegfűszeg, fahéjcitrom) harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roston csirke, rizs, pároltzöldség köret  (7,5 +7,5 dkg  /adag)

Külső megjelenés:

3 db kb. 3 mm vastagságú,  gyerekkéz nagyságú, hússzeletre jellemző formájú drappos fehéres, roston sült csirkemell szelet apró zöldfűszer-szemcséket tartalmaz a tatején. 

A köretet adó rizs hosszúkás, fehér színű, matt felületű, pergős rizs, a zöldségköret narancssárga sárgarépakarikákat, zöld brokkoli és törtfehér karfioldarabokat tartalmaz megfelelő és arányos mennyiségben.
Állomány:

A hús a csirkemellre jellemző, szárazabb állományú, de jól rágható, puha, a szélein, ahol jobban megpirult, kissé rágós.

A rizsszemek, puhák, rugalmasak, különállóak, de kissé szárazak.  A zöldségek egyenletesen átfőttek, megfelelő puhaságúak, roppanósak, friss érzetűek.
Illat: A roston sült hús jellemző illata a rizs tiszta,gabonára emlékeztető illata és a zöldségek harmonikus illata étvágygerjesztő összhatást eredményez. Idegen illattól mentes.
Íz: A roston sült hús jellegzetes íze,  a rizs tiszta, gabonára emlékeztető íze harmonizál egymással, amit a néhol egyenetlenül sózott zöldségek ízvilága teltebbé tesz. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra vonatkoztatva:

Gyümölcsleves
Vegyes gyümölcs mirelit 1,5 kg
Fahéj 1 csomag
Citromlé 0,1 l
Kristálycukor 0,25 kg
Szegfűszeg 1 csomag
Tej 1 l
Liszt 0,2 kg
Vaníliás cukor 0,05 kg

Roston csirkemell
Csirkemell 2 kg
Só 0,004 kg
Olaj 0,35 kg
 

Párolt rizs
Rizs 0,6 kg
Só 0,03 kg
Olaj 0,35 l
 

 

 

 


 



 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >