null Fejér megye - 60.számú vizsgálat -Általános Iskola Tálalókonyha -Pázmánd

Fejér megye - 60.számú vizsgálat -Általános Iskola Tálalókonyha -Pázmánd

Fejér megye - 60.számú vizsgálat -Általános Iskola Tálalókonyha -Pázmánd

60. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Általános Iskola Tálalókonyha (2476 Pázmánd, Fő út 27.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Brokkoli krémleves, Sült csirkecomb, Kukoricás rizs   

 

Mintavétel ideje: 2017.03.13.

Napi adag: 96 adag/ebéd

Főzőkonyha:

Részletes érzékszervi minősítés:

 Brokkoli krémleves-pirított kenyér kocka(3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Az erőteljes világoszöld színű, opálos, homogén alaplében jól pürésített brokkolidarabok találhatók. A levesbetét 1,5cm x1 cm nagyságú, kellően barnára pirított kenyérkocka. Összességében tetszetős megjelenésű, idegen anyagtól mentes.

Állomány:

A leves megfelelően sűrűn folyó, krémes, homogén, csomómentes. A kenyérkocka ropogós, megfelelően pirított.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus, brokkolira jellemző illatú a leves. A kenyérkocka kellemes pirított kenyérre jellemző illatú. Idegen szagtól mentesek.

Íz:

A levest jellegzetes, krémes telt íz jellemzi. Megfelelően fűszerezett, megfelelően sós, a brokkoli íze harmonikusan érezhető. A kenyérkocka pirított kenyérre jellemző ízű. Idegen íztől mentesek.

 Sült csirkecomb, Kukoricás rizs (7-8 dkg + 10-15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

2 darab, bőrös csirke alsócomb, melynek bőre aranybarnára pirult. A hús világosbarna színű. A rizsszemek apróak, törtfehér színűek, kis mennyiségben töredezettek. Benne sárga színű, megfelelő mennyiségű kukoricaszemek láthatók.

Állomány:

A csirke bőre enyhén ropogós, a hús kellően átsült, nem ad rágási maradékot. A rizs nem egyenletesen főtt meg, ropogós szemeket tartalmaz, csomókban összetapad, de nyomás hatására széttörik. A kukorica megfelelően roppanós.

Illat:

Harmonikus sült húsra jellemző, fűszeres illatú a csirkecomb. Rizsre jellemző, tiszta illatú a rizs. A kukorica illata kellemesen kiérezhető a köretből. Idegen szagtól mentesek.

Íz:

A hús megfelelően fűszerezett, megfelelően sós, harmonikus ízű. A köretben a rizs kissé sótlan, a kukorica íze dominál. Idegen íztől mentesek.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Brokkoli krémleves

Brokkoli

Fokhagyma

Főzőtejszín

Liszt

Olaj

Csirkecomb, kukoricás rizs

Csirkecomb

Fűszerpaprika

Olaj

Rizs

Kukorica (mirelit)

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >