null Fejér megye - 59.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Gárdonyi Tagóvoda

Fejér megye - 59.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Gárdonyi Tagóvoda

Fejér megye - 59.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Gárdonyi Tagóvoda

59. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gárdonyi Óvoda (2483 Gárdony, Posta utca 20.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sárgaborsó leves, Grízes metélt+porcukor, barackíz

 

Mintavétel ideje: 2017.01.30.

Napi adag: 97 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gárdonyi Óvoda Főzőkonyha

(Agárd, Óvoda út 25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgaborsó leves (2-2,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

Az opálos, csomómentes, és megfelelően élénk narancssárga színű alaplében apró sárgarépa, fehérrépa és burgonyadarabok, valamint pürésített sárgaborsó és apró fűszerszemcsék találhatók.

Állomány:

Megfelelően sűrűn folyó, krémes, homogén az alaplé. A megfelelően áttört sárgaborsó mellett kisebb zöldségdarabokat tartalmaz.

Illat:

Sárgaborsóra jellemző illatú. Harmonikus, zöldséges. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, telt, megfelelően fűszerezett zöldséges-sárgaborsós íz jellemzi. Idegen íztől mentes.

Grízes metélt+porcukor, barackíz (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fodros szélű hosszúmetélt a tészta, mely sárgásfehér színű, különböző méretű, kissé töredezett. Rajta egyenletesen világos drapp színűre pirított és egyenletes mértékben eloszlatott pirított dara található. A barackíz narancssárga színű, fényes, gyümölcsdarabokat tartalmaz. A fehér porcukor egyenletesen szórt, kellő mennyiségű.

Állomány:

A tészta megfelelően átfőtt, rugalmas, nem ragad. A gríz kellően pirított, jól átfőtt, morzsás és kissé száraz. A barackíz megfelelően sűrű, a porcukor lisztszerű, száraz tapintású.

Illat:

A pirított darára jellemző, tiszta, harmonikus illat jellemzi. Idegen szagtól mentes. Összhatásában a barackíz savanykás és a porcukor édeskés illata érezhető.

Íz:

Íze a pirított darára jellemző, tiszta és megfelelően sós. A barackíz enyhén savanykás, kellemes íze és a porcukor édes íze harmonizál. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Sárgaborsóleves

Búzaliszt

Ételízesítő só mentes

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Olaj

Sárgaborsó

Törtbors

Vöröshagyma

Grízes metélt

Hosszúmetélt

Olaj

Búzadara

Barackíz

Porcukor


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >