null Fejér megye - 58.számú vizsgálat - Egyházmegyei Központi Konyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 58.számú vizsgálat - Egyházmegyei Központi Konyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 58.számú vizsgálat - Egyházmegyei Központi Konyha - Székesfehérvár

58. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Egyházmegyei Központi Konyha (8000 Székesfehérvár, Városház tér 4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Májgaluska leves, Paradicsomos káposzta, sült csirkecomb

 

Mintavétel ideje: 2016.12.15.

Napi adag: 600 adag/ebéd

Főzőkonyha: REX Kultúra Kft. Egyházmegyei Intézmények

Központi Konyhája (u.a.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, halványsárga színű az alaplé, melyben néhány zöldfűszernövény darab és tetején kevés zsiradékcsepp látható. Benne közel egyforma nagyságú hullámos hasáb alakúra vágott sárgarépa és sima hasáb alakúra vágott karalábé. Levesbetétként kb. 1,5-2 cm nagyságú barnás színű májgaluskák. Az összetevők aránya megfelelő, idegen anyagtól mentes.

Állomány:

Az alaplé megfelelően hígan folyó. A sárgarépa és a májgaluska kellően átfőtt, puha. A karalábé kemény és fás.

Illat:

Harmonikus, a zöldség és a májgaluska illata érezhető. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes telt, harmonikus zöldséges-májas ízű. Kellően sós, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

Paradicsomos káposzta, sült csirkecomb (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sötétpiros színű sűrű főzelék, benne közel egyforma darabokra vágott káposzta, tetején apró zsiradékcseppek. Az 1 db bőrős csirke felsőcomb megfelelően sült, barnás színű, felületén piros fűszerszemcsék láthatóak, nincs szétesve.

Állomány:

A káposzta megfelelően megfőtt, a főzelék kellően sűrű és sima, nem csomós. A hús megfelelően átsült, puha, nem ad rágási maradékot.

Illat:

A harmonikus paradicsomos-káposztás illat enyhén érezhető, a sült hús fűszeres illata jellemzi inkább. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A paradicsomtól kissé savanykás ízű, a rántás íze enyhén érezhető. A hús megfelelően fűszerezett, telt ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Májgaluska leves

Fekete őrölt bors

Majoranna

Ételízesítő

Étolaj

Sertés máj

Tojás

Vegyes zöldség mirelit

Vöröshagyma

Zsemlemorzsa

Paradicsomos káposzta


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >