null Fejér megye - 55. számú vizsgálat - Aranybárka Egyesület Szociális Otthon Tálalókonyha - Gárdony

Fejér megye - 55. számú vizsgálat - Aranybárka Egyesület Szociális Otthon Tálalókonyha - Gárdony

Fejér megye - 55. számú vizsgálat - Aranybárka Egyesület Szociális Otthon Tálalókonyha - Gárdony

55. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Aranybárka Egyesület Szociális Otthon Tálalókonyha (2483 Gárdony, Móricz Zs. út 33.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Rizsleves, Petrezselymes burgonya,

Töltött csirkecomb, Uborka saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.10.25.

Napi adag: 86 adag/ebéd

Főzőkonyha: Aranybárka Egyesület

(8111 Seregélyes, Szőlőhegy Öreghegyi út 65.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rizsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett opálos alaplé, felületén arányos mennyiségű zsiradékcseppek valamint zöldfűszer darabok láthatóak. Benne sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, és karalábé darabok egyenetlen méretűre és formára vágva. Levesbetétként aránytalanul kevés rizst tartalmaz. Az alaplében 2 db szétfőtt, málló nagy paradicsom darab található.

Állomány:

A hígan folyó alaplében a zöldségek jól átfőttek, puhák a rizs szétfőtt, szétmálló.

Illat:

Jellegtelen, üres, enyhén zöldséges. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, üres enyhén zöldséges íz, megfelelően sós. Idegen íztől mentes.

Töltött csirkecomb (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db bőrős csirke felsőcomb. Bőre részben világosbarna, részben túlpirult, tetején nagydarab pirospaprika szelet mely részben megégett. A töltetlék barna színű, mennyisége megfelelő, de levált a húsról.

Állomány:

A hús kellően átsült, puha, kissé száraz. A töltetlék egynemű, homogén, krémes állagú, nem széteső.

Illat:

Enyhén égett illatú, a töltetlék fűszeres illata dominál.

Íz:

A töltetlék fűszeres, borsos, fokhagymás íze dominál.

 Petrezselymes burgonya (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Közel egyenletes kockákra vágott jól tisztított burgonya darabok, egyöntetűen világossárga színűek. Felületük zsiradéktól mentes petrezselyemzölddel egyenetlenül szórt.

Állomány:

Puha, szájban elomló, egyenletesen átfőtt.

Illat:

Jellegtelen, üres illat a zöldfűszer illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen üres, aromaszegény, sótlan, a petrezselyem íze nem érezhető. Idegen íztől mentes.

Uborka saláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletesen vékonyra szeletelt, hámozatlan sötétzöld színű uborkaszeletek áttetsző lében. a salátalében apró borsszemcsék, vöröshagyma- és fokhagyma darabok láthatóak.

Állomány:

Puha uborka és hagyma szeletek, a saláta lé megfelelően hígan folyó.

Illat:

Megfelelően édeskés-savanykás illatú, a fűszerezettség érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés-savanykás megfelelően ecetes ízű. A bors íze túlságosan dominál ettől csípős. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva

Rizsleves

Rizs 0,7 kg

Só 0,2 kg

Étolaj 0,06 l

Sárgarépa (mirelit) 1 kg

Liszt 0,6 kg

Erőleves alap 0,18 kg

Fehérrépa (mirelit) 1 kg

Zeller (mirelit) 5 kg

Vöröshagyma 0,3 kg

Zöldségmix 1 kg

Őrölt bors 0,02 kg

Töltött csirkecomb

Csirke felsőcomb 18 kg

Zsemle 30 db

Tojás 20 db

Étolaj 0,5 l

Majoranna 0,2 kg

Vöröshagyma 0,4 kg

Delikát 0,3 kg

Csirkemáj 1 kg

Petrezselymes burgonya

Burgonya 30 kg

Étolaj 0,5 kg

Petrezselyemzöld (mirelit) 1 kg

Uborkasaláta

Uborka 14,5 kg

Kristálycukor 0,9 kg

Ecet 0,4 l

Só 0,4 kg

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >