Fejér megye - 51. számú vizsgálat - Szent István Mezőgazdasági Szakiskola -Székesfehérvár
Fejér megye - 51. számú vizsgálat - Szent István Mezőgazdasági Szakiskola - Székesfehérvár
51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent István Mezőgazdasági Szakiskola (8000 Székesfehérvár, Ady E. út 17.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.04. Napi adag: 160 adag/ebéd Főzőkonyha: Virág Tamás e.v. (8143 Sárszentmihály, Arany J. út 4.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Opálos, homogén, megfelelően élénk, fűszerpaprikától pirosas-narancssárgára színezett az alaplé. Tetején nagy mennyiségű zsiradékcseppek találhatók. Benne megfelelően tisztított apró kockákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, illetve zeller és karfioldarabok vannak kellő mennyiségben. A levesbetét fehér színű daragaluska. |
Állomány: |
Megfelelően sűrített, homogén, sima. A zöldségek jól átfőttek, puhák, a galuska kissé kemény. |
Illat: |
Harmonikus, jellegzetesen zöldséges-karfiolos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Sótlan, kissé jellegtelen, üres íz jellemzi. A fűszerezettség nem érezhető. A zöldség íze dominál. Idegen íztől mentes. |
Töltött paprika Sós burgonyával (8dkg+26dkg/adag)
Külső megjelenés: |
1 darab 5 cm átmérőjű húsgombóc és 1 db 10 cm nagyságú töltött paprika téglavörös színű, fényes, sűrű mártásban. A gombóc nincs szétesve. Hozzá vajszínű, egyenletes méretűre kockázott főtt, sós burgonya. A burgonya nincs elszíneződve, nem foltos, nem törmelékes. |
Állomány: |
A mártás megfelelően sűrűn folyó, csomómentes, sima. A gombóc összeálló, kellően átfőtt, nem széteső. A burgonya és a paprika is kellően átfőtt, puha. |
Illat: |
Harmonikus, paradicsomos-főtt hús illat jellemzi. A burgonya illata tiszta. Összhatásában kellemes, jellegzetes. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A mártás édes-savanykás, jellemzősen paradicsomos ízű. A húsgombóc és a paprika megfelelően fűszerezett, a burgonya kellően sós. összhatásában harmonikus, jellegzetes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Karfiolleves Karfiol Sárgarépa Petrezselyemgyökér Olaj Búzadara Vöröshagyma Fűszerpaprika Zsír Tojás Só Ételízesítő Töltött paprika Darálta sertés lapocka Olaj Liszt Só Vöröshagyma Paradicsompüré Őrölt fekete bors Rizs Cukor Tojás TV paprika Fokhagyma Fűszerpaprika sós főtt burgonya |