null Fejér megye - 51. számú vizsgálat - Szent István Mezőgazdasági Szakiskola -Székesfehérvár

Fejér megye - 51. számú vizsgálat - Szent István Mezőgazdasági Szakiskola -Székesfehérvár

Fejér megye - 51. számú vizsgálat - Szent István Mezőgazdasági Szakiskola - Székesfehérvár

51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szent István Mezőgazdasági Szakiskola (8000 Székesfehérvár, Ady E. út 17.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, Töltött paprika

Sós burgonyával

 

Mintavétel ideje: 2016.10.04.

Napi adag: 160 adag/ebéd

Főzőkonyha: Virág Tamás e.v.

(8143 Sárszentmihály, Arany J. út 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Karfiolleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos, homogén, megfelelően élénk, fűszerpaprikától pirosas-narancssárgára színezett az alaplé. Tetején nagy mennyiségű zsiradékcseppek találhatók. Benne megfelelően tisztított apró kockákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, illetve zeller és karfioldarabok vannak kellő mennyiségben. A levesbetét fehér színű daragaluska.

Állomány:

Megfelelően sűrített, homogén, sima. A zöldségek jól átfőttek, puhák, a galuska kissé kemény.

Illat:

Harmonikus, jellegzetesen zöldséges-karfiolos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Sótlan, kissé jellegtelen, üres íz jellemzi. A fűszerezettség nem érezhető. A zöldség íze dominál. Idegen íztől mentes.

Töltött paprika Sós burgonyával (8dkg+26dkg/adag)

Külső megjelenés:

1 darab 5 cm átmérőjű húsgombóc és 1 db 10 cm nagyságú töltött paprika téglavörös színű, fényes, sűrű mártásban. A gombóc nincs szétesve. Hozzá vajszínű, egyenletes méretűre kockázott főtt, sós burgonya. A burgonya nincs elszíneződve, nem foltos, nem törmelékes.

Állomány:

A mártás megfelelően sűrűn folyó, csomómentes, sima. A gombóc összeálló, kellően átfőtt, nem széteső. A burgonya és a paprika is kellően átfőtt, puha.

Illat:

Harmonikus, paradicsomos-főtt hús illat jellemzi. A burgonya illata tiszta. Összhatásában kellemes, jellegzetes. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A mártás édes-savanykás, jellemzősen paradicsomos ízű. A húsgombóc és a paprika megfelelően fűszerezett, a burgonya kellően sós. összhatásában harmonikus, jellegzetes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Karfiolleves

Karfiol

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Olaj

Búzadara

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Zsír

Tojás

Ételízesítő

Töltött paprika

Darálta sertés lapocka

Olaj

Liszt

Vöröshagyma

Paradicsompüré

Őrölt fekete bors

Rizs

Cukor

Tojás

TV paprika

Fokhagyma

Fűszerpaprika

sós főtt burgonya


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >