null Fejér megye-50.számú vizsgálat-Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha

Fejér megye - 50. számú vizsgálat - Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha

Fejér megye - 50. számú vizsgálat - Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha

50. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha (2433 Sárosd, Fő utca 10-12.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Májgaluska leves, Borsófőzelék, rántott csirkemell,

Alma

 

Mintavétel ideje: 2016.09.27.

Napi adag: 235 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (2,5-3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Átlátszó sárga, megfelelően élénk színű vízszerű alaplé, tetején zsiradékcseppek nem találhatók. Az alaplében zöld fűszernövénydarabok és fűszerszemcsék valamint egyenetlen méretűre vágott répa és petrezselyemgyökér darabok.

A levesbetét májgaluska barnásszürke színű, egyenletes nagyságú, megfelelő mennyiségű.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó benne a zöldségek és a májgombóc megfelelően megfőttek, puhák.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus, zöldséges-májgaluska illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, telt, harmonikus. Megfelelően sós és fűszeres, zöldséges-májgaluskás ízű. Idegen íztől mentes.

Borsófőzelék, rántott csirkemell (2,5-3 dl + 9-11 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Megfelelően élénk narancssárga színű főzelékalapban zöldborsó-szemek megfelelő arányban és mennyiségben találhatóak. Felületén kevés zsiradékcsepp, valamint apró pirospaprika szemcsék.

A bundázás jól fedi a szelet húst, melynek metszéslapja fehér színű.

Állomány:

Megfelelően sűrűn folyó főzelékalap, sima nem csomós állományú. A zöldborsó megfelelően átfőtt, puha. A rántott hús kellően átsült, puha. A bundázás nem zsíros, ropogós.

Illat:

Harmonikus illatú, zöldborsó és a főzelék illata valamint a rántott csirkemell panírozott húsra jellemző illata is érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék és a hús is megfelelően fűszerezett, harmonikusan telt ízű. Idegen íztől mentes.

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db egész alma, szabályos formájú, kb. 8 cm átmérőjű, piros színű. Hámozatlan, ép, egészséges, ütődésektől, sérülésektől, foltoktól mentes.

Állomány:

Fajtájának megfelelően lédús, rugalmas, ropogós, héja nem kemény, rágható.

Illat:

Jellegzetes, tiszta illat. Fajtájának megfelelően édes-savanykás, aromás, érett, gyümölcsre jellemző. Idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, édeskés-savanykás, érett gyümölcsre jellemző, tiszta, zamatos. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Májgaluska leves

Csirkemáj

Zsemlemorzsa

Tojás

Vöröshagyma

Olaj

Bors

Majoranna

Sertés comb

Húsleves zöldség (mirelit)

Olaj

Ételízesítő

Zeller

Borsófőzelék

Zöldborsó (mirelit)

Olaj

Liszt

Fűszerpaprika

Ételízesítő

Tejföl

Tej

Rántott csirkemell

Csirkemell

Tojás

Liszt

Zsemlemorzsa

Tej

Olaj

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >