Fejér megye - 50. számú vizsgálat - Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha
Fejér megye - 50. számú vizsgálat - Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha
50. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Sárosd NK Önkormányzat Iskola Konyha (2433 Sárosd, Fő utca 10-12.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.27. Napi adag: 235 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluska leves (2,5-3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Átlátszó sárga, megfelelően élénk színű vízszerű alaplé, tetején zsiradékcseppek nem találhatók. Az alaplében zöld fűszernövénydarabok és fűszerszemcsék valamint egyenetlen méretűre vágott répa és petrezselyemgyökér darabok. A levesbetét májgaluska barnásszürke színű, egyenletes nagyságú, megfelelő mennyiségű. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó benne a zöldségek és a májgombóc megfelelően megfőttek, puhák. |
Illat: |
Jellegzetes, harmonikus, zöldséges-májgaluska illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, telt, harmonikus. Megfelelően sós és fűszeres, zöldséges-májgaluskás ízű. Idegen íztől mentes. |
Borsófőzelék, rántott csirkemell (2,5-3 dl + 9-11 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Megfelelően élénk narancssárga színű főzelékalapban zöldborsó-szemek megfelelő arányban és mennyiségben találhatóak. Felületén kevés zsiradékcsepp, valamint apró pirospaprika szemcsék. A bundázás jól fedi a szelet húst, melynek metszéslapja fehér színű. |
Állomány: |
Megfelelően sűrűn folyó főzelékalap, sima nem csomós állományú. A zöldborsó megfelelően átfőtt, puha. A rántott hús kellően átsült, puha. A bundázás nem zsíros, ropogós. |
Illat: |
Harmonikus illatú, zöldborsó és a főzelék illata valamint a rántott csirkemell panírozott húsra jellemző illata is érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A főzelék és a hús is megfelelően fűszerezett, harmonikusan telt ízű. Idegen íztől mentes. |
Alma (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
1 db egész alma, szabályos formájú, kb. 8 cm átmérőjű, piros színű. Hámozatlan, ép, egészséges, ütődésektől, sérülésektől, foltoktól mentes. |
Állomány: |
Fajtájának megfelelően lédús, rugalmas, ropogós, héja nem kemény, rágható. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta illat. Fajtájának megfelelően édes-savanykás, aromás, érett, gyümölcsre jellemző. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, édeskés-savanykás, érett gyümölcsre jellemző, tiszta, zamatos. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Májgaluska leves Csirkemáj Zsemlemorzsa Tojás Vöröshagyma Olaj Bors Majoranna Sertés comb Húsleves zöldség (mirelit) Olaj Só Ételízesítő Zeller Borsófőzelék Zöldborsó (mirelit) Olaj Liszt Fűszerpaprika Ételízesítő Tejföl Só Tej Rántott csirkemell Csirkemell Tojás Liszt Zsemlemorzsa Só Tej Olaj
|