null Fejér megye-48.számú vizsgálat-Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

Fejér megye - 48.számú vizsgálat - Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

Fejér megye - 48. számú vizsgálat - Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

48. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha (8083 Csákvár, Szent István út 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldségleves galuskával,

Tökfőzelék tükörtojással

 

Mintavétel ideje: 2016.09.08.

Napi adag: 60 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kiss László e.v.

Laci bácsi konyhája

(8083 Csákvár)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves galuskával (2-2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsos-drapposra színezett, enyhén opálos alaplében viszonylag sok zöldség látható: karikára vágott narancssárga sárgarépa, fehérrépa kocka, törtfehér-üveges karalábékocka, fehér zellerkocka, fehér karfiolrózsa darabok és hagymakocka. Zöldfűszerlevél darabokat és levesbetétként vajszínű, hosszúkás-aránytalan méretű galuskát tartalmaz. Tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben.

Állomány:

Hígan folyó lében megfelelően megfőtt, egyenletes állományú zöldségek vannak. A karfiol omlósan puhára főtt, Némely karalábékocka fás részt is tartalmaz. A galuska rugalmas, közepe néhol kissé kemény.

Illat:

Zöldséglevesre jellemző, harmonikus, megfelelően ízesített. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

A zöldségek íze harmonikus, a karalábé és karfiol íze dominál, telt ízű. A fűszer és só használat megfelelő. Idegen íz nem érezhető.

Tökfőzelék tükörtojással (2-2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától világos narancsra színezett, sűrűn folyó lében egyenetlenre gyalult vajszínű tök található. Megfelelő mennyiségű sötét-narancsos színű apró zsiradék csepp látható a tetején. Néhány tejterméket tartalmazó sűrítőanyag szemcse, TV paprikadarab és megfelelő mennyiségű, de egyenetlen méretű kaporlevél darab látható benne.

Durvára darabolt tükörtojás a főzelék feltétje. A darabolt tojássárgája élénksárga, a tojásfehérje fehér színű, barna sült foltokkal a felületén. Matt felületű, száraznak tűnik.

Állomány:

A főzelékben a szósz sima, csomómentes, sűrűn folyó, a tök megfelelően átfőtt.

A tojássárgája megfelelő állagú, a tojásfehérje néhol nem sült, hanem főtt tojás érzetet kelt. A nagy mennyiségű lepirult tojásfehérje miatt kiszáradtnak érezhető.

Illat:

Enyhén kapros, savanykás, jellegzetes illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Sült tojásra jellemző, idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, a savanykás íz nem eléggé érezhető. Enyhén kapros, kissé jellegtelen ízű. Idegen íztől mentes.

Száraz érzetű, inkább a főtt tojásra jellemző. A sóhasználat megfelelő. Idegen íztől menetes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldségleves galuskával

Zöldség

Sárgarépa

Karalábé

Zeller

Lecsó

Karfiol

Delikát

Fűszerpaprika

Bors

Olaj

Búzadara

Tojás

Tökfőzelék tükörtojással

Cukkini

Liszt

Olaj

Tejföl

Kapor

Fűszerpaprika

Cukor

Ecet

Tojás

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >