Fejér megye - 48.számú vizsgálat - Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha
Fejér megye - 48. számú vizsgálat - Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha
48. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Lorrántffy Református Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha (8083 Csákvár, Szent István út 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.08. Napi adag: 60 adag/ebéd Főzőkonyha: Kiss László e.v. Laci bácsi konyhája (8083 Csákvár) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves galuskával (2-2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsos-drapposra színezett, enyhén opálos alaplében viszonylag sok zöldség látható: karikára vágott narancssárga sárgarépa, fehérrépa kocka, törtfehér-üveges karalábékocka, fehér zellerkocka, fehér karfiolrózsa darabok és hagymakocka. Zöldfűszerlevél darabokat és levesbetétként vajszínű, hosszúkás-aránytalan méretű galuskát tartalmaz. Tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben. |
Állomány: |
Hígan folyó lében megfelelően megfőtt, egyenletes állományú zöldségek vannak. A karfiol omlósan puhára főtt, Némely karalábékocka fás részt is tartalmaz. A galuska rugalmas, közepe néhol kissé kemény. |
Illat: |
Zöldséglevesre jellemző, harmonikus, megfelelően ízesített. Idegen illat nem érezhető. |
Íz: |
A zöldségek íze harmonikus, a karalábé és karfiol íze dominál, telt ízű. A fűszer és só használat megfelelő. Idegen íz nem érezhető. |
Tökfőzelék tükörtojással (2-2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától világos narancsra színezett, sűrűn folyó lében egyenetlenre gyalult vajszínű tök található. Megfelelő mennyiségű sötét-narancsos színű apró zsiradék csepp látható a tetején. Néhány tejterméket tartalmazó sűrítőanyag szemcse, TV paprikadarab és megfelelő mennyiségű, de egyenetlen méretű kaporlevél darab látható benne. Durvára darabolt tükörtojás a főzelék feltétje. A darabolt tojássárgája élénksárga, a tojásfehérje fehér színű, barna sült foltokkal a felületén. Matt felületű, száraznak tűnik. |
Állomány: |
A főzelékben a szósz sima, csomómentes, sűrűn folyó, a tök megfelelően átfőtt. A tojássárgája megfelelő állagú, a tojásfehérje néhol nem sült, hanem főtt tojás érzetet kelt. A nagy mennyiségű lepirult tojásfehérje miatt kiszáradtnak érezhető. |
Illat: |
Enyhén kapros, savanykás, jellegzetes illatú. Minden idegen szagtól mentes. Sült tojásra jellemző, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Édeskés, a savanykás íz nem eléggé érezhető. Enyhén kapros, kissé jellegtelen ízű. Idegen íztől mentes. Száraz érzetű, inkább a főtt tojásra jellemző. A sóhasználat megfelelő. Idegen íztől menetes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldségleves galuskával Zöldség Sárgarépa Karalábé Zeller Lecsó Karfiol Só Delikát Fűszerpaprika Bors Olaj Búzadara Tojás Tökfőzelék tükörtojással Cukkini Liszt Olaj Tejföl Kapor Fűszerpaprika Cukor Ecet Só Tojás
|