Fejér megye - 47.számú vizsgálat-XIII. kerületi Ifjúsági Tábor -Velence
Fejér megye - 47.számú vizsgálat-XIII. kerületi Ifjúsági Tábor -Velence
47. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
XIII. kerületi Ifjúsági Tábor (2481 Velence, Széchenyi út 13.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.08.03. Napi adag: 300 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. Üzemeltető: Kid S & B Kft. (1223 Budapest, Húr utca 9/C) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Áttetsző sárga színű alaplé, felületén apró zsiradékcseppek és zöldfűszer darabok láthatóak. A levesben halványszínű sárgarépa, zellerkockák aránytalan mennyiségben, tisztítottságuk néhol kifogásolható. Levesbetétként kb. 1,5x 1,5 cm nagyságú henger alakú májgaluska. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelően hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a májgaluska, rugalmas állagú, megfelelően megfőtt, néhány apróbb rágási maradék érezhető. |
Illat: |
Jellegzetes, a májgaluska fűszeres illata érezhető, harmonikus illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A májgaluska borsos utóíze valamint az ételízesítő íze dominál. Idegen íztől mentes. |
Zöldborsófőzelék+ csibe fasírt (pipi ropogós) (3 dl+ 1db/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancsos színűre színezett főzelékben konzervborsóra emlékeztető színű halványzöld borsószemek Petrezselyemzöldet és ételízesítőből származó répadarabkákat is tartalmaz. Feltétként aranybarna színű kb. 5 cm átmérőjű kb. 1cm vastagságú húspogácsa. Zsemlemorzsával egyenletesen bevont. Metszéslapja kívül drapp, közepén rózsaszínű, nyersnek tűnő, sületlen. |
Állomány: |
Megfelelő sűrűségű, sima állományú főzelék, a zöldborsó kissé egyenetlenül főtt túl főtt szemeket is tartalmaz , héjdarabok találhatóak a főzelékben. Csibe fasírt apróra darált, egynemű húspép, közepén sületlen, a prézli rágós, kemény. |
Illat: |
A főzelék kissé jellegtelen, a borsó illata kevésbé érződik, inkább a bors illata dominál. A csibe fasírton használt zsiradék illata érződik. |
Íz: |
A főzelék jellegtelen, üres inkább édeskés ízű. A csibe fasírt nem egységes fűszerezésű, nyers, szélein égett, elhasznált zsiradék ízű |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Májgaluskaleves Sertés máj Petrezselyem gyökér Sárgarépa Zöldborsó Zsemlemorzsa Vöröshagyma Tojás Liszt Ételízesítő Só Bors Majoranna Zöldborsó főzelék Víz Zöldborsó (mirelit) Liszt Tej 1,5% Cukor Só Kész termék, pipi ropogós
|